Θεοχαρόπουλος: Μίλησε στην Βέροια για το νέο φορέα, Σκοπιανό, αγροτικά προβλήματα και άσκησε κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ (φωτό & βίντεο)

Την πρώτη του πολιτική εκδήλωση πραγματοποίησε στην Βέροια το Κίνημα Αλλαγής. Κεντρικός ομιλητής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, ήταν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στην ομιλία που πραγματοποίησε, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία, αναφέρθηκε στα αγροτικά προβλήματα, πήρε θέση για το όνομα των Σκοπίων, και μίλησε για τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής, και τον δρόμο που θα ακολουθηθεί για την ολοκλήρωση της σύστασης του νέου φορέα. Μετά την ομιλία, πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας, και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Ποταμιού.

Κριτική σε κυβέρνηση και ΝΔ

Ο κ. Θεοχαρόπουλος άσκησε κριτική στη κυβέρνηση για το ότι όπως είπε προσπαθεί να πείσει πως δήθεν έρχεται μέσα στο 2018 η έξοδος από την κρίση. «Άλλη μια πολιτική απάτη. Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την έξοδο από όσα μας οδήγησαν σε αυτήν. Και γι' αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής», τόνισε ενώ είπε πως η ΝΔ, και υπό τον κ. Μητσοτάκη, παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων. 

Αγροτικό ζήτημα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε τις προτάσεις για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη περιφέρεια «για να αξιοποιηθούν επιτέλους τα χρήματα της ΕΕ σε παραγωγικούς και επενδυτικούς σκοπούς, να κατευθυνθούν οι πόροι στους νέους αγρότες, στα επενδυτικά σχέδια, στην παραγωγή εκείνων των προϊόντων όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα», όπως είπε.

Το όνομα των Σκοπίων

Στις έντονες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Βέροια όπου παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση για τον νέο προοδευτικό φορέα.

«Χρειάζεται να υπάρξει μία γνήσια πατριωτική στάση μακριά από εθνικισμούς. Η κυβέρνηση επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ. Από την άλλη μεριά, η θέση της ΝΔ και η στροφή της στον εθνικολαϊκισμό δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι απαιτείται μία λύση κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού. «Απαιτείται εδώ και τώρα ένα μέτωπο λογικής και ευθύνης. Σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα απαιτείται εθνική συνεννόηση και χάραξη εθνικής στρατηγικής, όχι διχασμός και πόλωση», υπογράμμισε.

Εξήγησε αναλυτικά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας ότι έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση σε αυτό το κρίσιμο θέμα, χωρίς να παρασύρεται από τις σειρήνες του εθνικολαϊκισμού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

«Η επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος με σύνθετη ονομασία θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας από δεκάδες χώρες με το συνταγματικό της όνομα, και θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στο να μην αποκαλείται διεθνώς "Μακεδονία" κάτι που δεν μπορεί να αποδεχόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ταυτοχρόνως θα διευκολύνει τη χώρα μας ώστε να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στα Βαλκάνια», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σύσταση ενιαίου φορέα

Τέλος κάλεσε τους πολίτες στη Ημαθία να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια συγκρότησης του νέου φορέα με το Ιδρυτικό Συνέδριό του και με ένα σύγχρονο πρόγραμμα, ένα καινοτόμο καταστατικό και οργάνωση. Συγκεκριμένα είπε ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνου γρήγορα. Σημείωσε ότι ο νέος φορέας πρέπει να είναι ανοιχτός και τα μέλη του να συναποφασίζουν.Είπε ότι στις 15/2 θα αρχίσει ο προσυνδριακός διάλογος και στις 4/3 οι διαδικασίες εκλογής συνέδρων. Επίσης, τον Φεβρουάριο θα ανοίξει ο κατάλογος για 10 ημέρες για να γίνουν νέες εγγραφές μελών.

{jlex}flickr:72157691988876604{/jlex}