Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις παρουσίασε στην Βέροια ο ευρωβουλευτής Σ. Ζαριανόπουλος (φωτογραφίες, βίντεο)

Πολιτική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του ΚΚΕ, διοργάνωσε στην Βέροια η τοπική οργάνωση του κόμματος με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Θέμα της εκδήλωσης ήταν "Πολιτικές εξελίξεις και η θέση του ΚΚΕ".

Ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι το ΚΚΕ ήταν πάντα δίπλα στον λαό και μπροστάρης στους αγώνες του και πρόσθεσε ότι όλα αυτά που κόπηκαν από την κοινωνία με τα μνημόνια ήταν αποτελέσματα σκληρών αγώνων του λαού. "Υπάρχει η φλόγα, που την κρατά το ΚΚΕ αναμμένη, για άλλο δρόμο, που θα γίνει μεγάλη φωτιά. Οι βαθιές ρίζες του ΚΚΕ πρέπει να πάνε πιο βαθιά. Πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ" τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Ο κ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις και συγκεκριμένα στο πρόσφατο σκάνδαλο της Novartis, σημειώνοντας ότι πάντα υπήρχαν σκάνδαλα τα οποία είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος. "Αν δεν υπήρχε το κέρδος στο φάρμακο δεν θα υπήρχε σκάνδαλο. Η χώρα μας μπορεί να παράξει τα περισσότερα φάρμακα αλλά δεν το κάνει και τα πληρώνει ακριβά" είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Μιλώντας για την μνημονιακή πολιτική σημείωσε ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε το 2015 που δεν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν θα υπήρχαμε σήμερα. Θα μας πετούσαν ντομάτες" σχολίασε. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα περισσότερα μέτρα της τελευταίας επταετίας, θα παραμείνουν απαράλλαχτα τα επόμενα χρόνια ενώ η μνημονιακή πολιτική θα παραμείνει και μετά τα μνημόνια.

Για το θέμα των αγροτών, υποστήριξε ότι παρότι έφυγαν πολλοί από το επάγγελμα, πάλι θεωρούνται πολλοί στον χώρο. Για το εμπάργκο των Ρώσων, υπογράμμισε ότι όταν αυτό τέθηκε στην Ε.Ε., η απάντηση ήταν ότι το διακύβευμα της Ουκρανίας είναι μεγαλύτερο από την ζημιά των αγροτών.

Για το θέμα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα και με ένα πάτημα κουμπιού, θα γίνεται η πιο βάρβαρη μετακίνηση περιουσίας από τον λαό στις τράπεζες και από εκεί στα λίγα μονοπώλια.

Για την εξωτερική πολιτική, υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνο να λέγεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό με την Τουρκία ενώ για το όνομα των Σκοπίων επανέλαβε ότι θέση του ΚΚΕ είναι η σύνθετη ονομασία με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό. "Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα των Σκοπίων αλλά οι αλυτρωτισμοί των Σκοπιανών. Εμείς λέμε να μην μπουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ διότι μπορούν να εκπροσωπήσουν Τουρκικά συμφέροντα" σημείωσε. Ο κ. Ζαριανόπουλος υπογράμμισε ότι όλη αυτή η αναστάτωση οφείλεται στο ότι το φυσικό αέριο που υπάρχει στην περιοχή πρέπει να οδηγηθεί από τα Βαλκάνια στο κέντρο της Ευρώπης. "Παντού προστάτης εμφανίζεται το ΝΑΤΟ. Θα εμπιστευθούμε το ΝΑΤΟ που διέλυσε την Γιουγκοσλαβία;" αναρωτήθηκε.

Κλείνοντας ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι ο λαός πρέπει να οργανωθεί στα συνδικάτα και να βγει στον δρόμο. Τέλος απηύθυνε κάλεσμα για το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη, στις 6 Μαρτίου.

{jlex}flickr:72157692153367791{/jlex}