Την διαφωνία για το μεγάλο αιολικό του Βερμίου εξέφρασε στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΛΜΕ - Βοργιαζίδης: "Να δούμε αν θα υλοποιηθεί"

Τρία θέματα, εκτός από τα κλαδικά που αφορούν την εκπαίδευση, έθεσε στο κυβερνητικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπέκης, η ΕΛΜΕ πρότεινε στο κλιμάκιο, την παραχώρηση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον δήμου Βέροιας, για την εγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης.

Επίσης πρότεινε την ανέγερση νέου σχολείου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου. Τέλος, εξέφρασε την διαφωνία της με το μέγεθος του αιολικού πάρκου που θα στηθεί στο Βέρμιο.

Ο κ. Μπέκης έθεσε και μια σειρά από θέματα στον δήμαρχο Βέροιας (δείτε αναλυτικά το βίντεο) τα οποία θα απαντηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικά με το θέμα, ο δήμαρχος είπε ότι στο Βέρμιο λειτουργεί ένα μικρό αιολικό στην Καστανιά, ένα μικρό βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση στο Ξηρολίβαδο και το μεγάλο αιολικό που προκάλεσε και τις αντιδράσεις, (θα εγκατασταθεί στα όρια τριών δήμων, Βέροιας, Νάουσας, Πτολεμαΐδας) βρίσκεται ακόμη στα σχέδια. "Είναι μεγάλο, είναι στα σχέδια, δεν ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.