Εναλλακτικός τουρισμός: Ο Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ στη Βέροια

Στη δημιουργία τουριστικής διαδρομής «Χο Τσι Μινχ» προβαίνει ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, με σκοπό τη δημιουργία ενός τουριστικού προϊόντος το οποίο απευθύνεται κυρίως στην Ασιατική αγορά.

Ο Χο Τσι Μινχ, ιστορικό πρόσωπο του Βιετνάμ αλλά και όλης της Νοτιοανατολικής Ασίας, έζησε στην περιοχή της Βέροιας ως στρατιώτης του Γαλλικού στρατού κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ήδη λαμβάνουν χώρα οι κατάλληλες εργασίες για την καταγραφή των ιστορικών γεγονότων τα οποία θα πλαισιώσουν τη διαδρομή «Στα ίχνη του Χο Τσι Μινχ», όπου σε συνεργασία με τη πρεσβεία του Βιετνάμ, του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και άλλων πόλεων από τις οποίες πέρασε ο Ασιάτης ηγέτης, σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά.

Εξάλλου, ο δήμος Βέροιας καθιερώνει παράλληλα το «θεσμό του Πρεσβευτή», θεωρώντας ότι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές, αφού αποτελούν μιας πρώτης τάξης διαφημιστική καμπάνια για την περιοχή. Άλλωστε, η διαφήμιση από στόμα σε στόμα παραμένει και η καλύτερη διαφήμιση.

Εμπλουτίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών, ο δήμος θα προσφέρει σε επιλεγμένες φιλοξενούμενες ομάδες ένα χαρακτηριστικό δώρο που θα περιλαμβάνει τοπικά, συσκευασμένα παραδοσιακά προϊόντα, ταυτόσημα της πόλης, επισυνάπτοντας το σχετικό πληροφοριακό έντυπο. Με αυτόν τον τρόπο εκφράζεται ο σεβασμός προς τον επισκέπτη και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η γνωριμία του με τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, συμβάλλοντας στην άμεση προώθησή τους προς τις ξένες αγορές.

Πηγή: http://www.tornosnews.gr