Κινητοποίηση του τοπικού ΚΚΕ στην Βέροια για τον βομβαρδισμό στην Συρια

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από την ΚΟΒ Βέροιας του ΚΚΕ καταδικάζοντας την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» και «Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην αγορά και μοιράστηκε η ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση έγραφε:

«Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους»