Δυο νέους βρεφικούς σταθμούς θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά ο δήμος Βέροιας (βίντεο)

Δυο νέους βρεφικούς σταθμούς θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά ο δήμος Βέροιας, με στόχο να μην μείνει κανένα βρέφος εκτός σταθμού. Αυτό ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Μελιόπουλου για τους παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Διαμάντης είπε ότι οι παιδικοί Εργοχωρίου και Ασωμάτων θα λειτουργήσουν ως βρεφικοί αφού με το νέο νόμο τα παιδιά των παιδικών σταθμών θα μειωθούν σημαντικά με την υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ είπε ακόμη ότι με το θέμα της αδειοδότησης των παιδικών σταθμών δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και όπως την φετινή χρονιά έτσι και τη νέα, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού. Ο κ. Διαμάντης είπε ακόμη ότι ο παιδικός της οδού Πολυζωίδη που ήταν υπόγειος δεν θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά και θα συστεγαστεί με τον παιδικό σταθμό στην οδό Μουρούζη.

Σχολιάζοντας το θέμα των παιδικών σταθμών ο δήμαρχος, είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η μεταφορά των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. "Θα φύγουν τα μισά παιδιά από τους παιδικούς. Η αδειοδότηση των παιδικών θα γίνει, αλλά το ζητούμενο είναι πόσα παιδιά θα μείνουν" σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης.

Δείτε σε βίντεο την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο