Σε ζητήματα καθημερινότητας εστιάζει την προσπάθειά της η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

dimotiki koinotita

Σε ζητήματα καθημερινότητας αφιερώνει χρόνο η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας με στόχο να καταθέσει προτάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Δημοτών. Δυο τέτοια θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα και θα προταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρώτο αφορά την δημιουργία χώρου πρασίνου στην περιοχή της Κυριώτισσας. Ο χώρος αυτός σύμφωνα με τους ομιλητές αλλά και τους κατοίκους θα αναδείξει την περιοχή. Μάλιστα οι κάτοικοι της Κυριώτισσας δηλώνουν πρόθυμοι να παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα στον χώρο που θα φυτευτεί.

Το άλλο θέμα αφορούσε την δημιουργία πεζοδρομίων στις οδούς Στρατού και Παυσανίου με στόχο την ασφαλή κίνηση των πεζών.

Ένα άλλο θέμα που μπορεί να σχολιαστεί θετικά είναι η επιλογή της προέδρου Ελένης Γκόγκα να δημιουργήσει άτυπες επιτροπές εμπλουτισμένες με πολίτες. Η πρόεδρος επέλεξε τους συνεργάτες της ορίζοντάς τους στις επιτροπές και αν αυτές λειτουργήσουν θα έχει στην διάθεσή της "ειδικούς συνεργάτες" που θα επεξεργάζονται και θα της καταθέτουν ζητήματα για συζήτηση. Αναφορικά με τον ορισμό των κατοίκων στις επιτροπές, η μειοψηφία ζήτησε να προτείνει κάποιους πολίτες στις επιτροπές αλλά η πρόεδρος επέλεξε να διαλέξει αυτή τους συνεργάτες της. Κάτι αντίστοιχο μπορεί άτυπα να κάνει και η μειοψηφία για να ετοιμάζει και αυτή θέματα με την σειρά της θέματα ώστε να καταθέτει προτάσεις στο συμβούλιο. 

Σε γενικές γραμμές τόσο η πρόεδρος Ελένη Γκόγκα όσο και οι συνεργάτες της δείχνουν ότι έχουν μπει για τα καλά στο "πετσί" του ρόλου τους και εστιάζουν την προσπάθειά τους σε ζητήματα καθημερινότητάς. Απομένει οι προτάσεις της Κοινότητας να υιοθετηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο.