Την Τετάρτη συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Ωρολογίου

Την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ωρολογίου στην Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Έτσι, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση, στις 6μμ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Διαφώνησαν οι κ. Μπέκης και Μαρκούλης ενώ απουσίασαν οι κ. Τσαπαρόπουλος, Παπαγιάννης, Καραπαναγιωτίδης, Μελιόπουλος.

(δείτε στο βίντεο τις τοποθετήσεις των συμβούλων)

Στην συνδρίαση, οι διαφωνίες ήταν δυο, των κ. Μπέκη, Μαρκούλη.

Ο κ. Μπέκης ψήφισε κατά της παραχώρησης διότι όπως είπε, μέσα από αυτούς του κύκλους υπάρχουν άνθρωποι που μήνυσαν κυβερνητικά στελέχη, επειδή αυτού που ζητάνε την παραχώρηση (η επιτροπή αγώνα) δεν είναι κάτοικοι Βέροιας, επειδή "ξέρουμε τι απόψεις έχουν", επειδή μπορεί να έρθουν και φασίστες και να γίνει αντισυγκέντρωση. "Στιγματίζεται η πόλη από αυτό το συλλαλητήριο" είπε ο κ. Μπέκης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης, απείχε από την ψηφοφορία, αλλά στην τοποθέτησή του διαφώνησε με την παραχώρηση στην συγκεκριμένη επιτροπή αγώνα επειδή δεν είναι σύλλογος με καταστατικό και με κάποια υπόσταση. Ο κ. Μαρκούλης είπε ότι αν υπήρχε κάποιος σύλλογος μπροστά ή δημοτική παράταξη, θα ψήφιζε την παραχώρηση. 

Πολύ σωστά "έπιασαν" το θέμα οι Θεόφιλος Κορωνάς, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου. "Ελεύθερη έκφραση γνώμης πρέπει να έχουν όλοι οι απλοί πολίτες, όπως έχουμε κι εμείς. Δεν σημαίνει ότι αυτά που θα ειπωθούν θα τα υιοιθετήσω αλλά συμφωνώ με την παραχώρηση" είπε ο κ. Κορωνάς. "Οι πλατείες ανήκουν στους πολίτες. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διευκολύνουμε τους πολίτες. Δεν μάθαμε να διαφωνούμε. Πρέπει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους πολίτες, είναι ζήτημα δημοκρατίας" σημείωσε ο κ. Χατζηαθανασίου.

Με την άποψη των κ. Κορωνά και Χατζηαθανασίου συντάχθηκε και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης (δείτε στο βίντεο την τοποθέτησή του

Υπέρ της παραχώρησης της πλατείας τοποθετήθηκαν και οι σύμβουλοι, Γιώργος Σοφιανίδης, Αντώνης Καγκελίδης, Γιώργος Γουλτίδης, Ζήσης Πατσίκας, Θανάσης Αποστολόπουλος, τονίζοντας επί πλέον ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα στους Σκοπιανούς.