Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου (βίντεο)

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, εκφράζοντας την διαφωνία του στον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής και αφού δήλωσε στον τύπο ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Στην δήλωση που κατέθεσε, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, αναφέρει:

"Οι διαφωνίες μου ως προς τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής είναι ήδη γνωστές· Άλλωστε, σας τις έχω εκφράσει πολλές φορές και κατ' ιδίαν.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην θητεία μου ως πρόεδρος του ΔΣ επανειλημμένα κατηγορήθηκα ως ιδιαίτερα συναινετικός προς την αντιπολίτευση από μέλη της πλειοψηφίας.

Είναι επίσης γνωστό ότι, όπως άλλωστε και εσείς δηλώσατε, δεν διεκδικώ αξιώματα. 

Στον δικό μου αξιακό κώδικα άσκησης πολιτικής η όποια θέση μας εμπιστεύονται οι πολίτες είναι θέση ιδιαίτερης ευθύνης την οποία οφείλουμε να τιμήσουμε. Γι' αυτό ουδέποτε εισέπραξα οποιαδήποτε αντιμισθία κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά του Δήμου εδώ και 12 περίπου χρόνια.

Από την άλλη τα οράματα μου για μια ΒΕΡΟΙΑ βιώσιμη, φιλική προς τους πολίτες και εξωστρεφή παραμένουν ενεργά και πιο επίκαιρα από ποτέ.

Πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσουμε με τους πολίτες της ΒΕΡΟΙΑΣ και θα συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας, εφόσον βεβαίως οριστικοποιηθεί η απόφαση μου να τεθώ επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Στην ίδια δήλωση σας όμως μου ζητήσατε, έστω και έμμεσα, να παραιτηθώ, το πράττω λοιπόν σήμερα και ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη της συμπολίτευσης. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας σε οτιδήποτε κρίνω ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου και πάντα καλόπιστη κριτική σε ότι διαφωνώ.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της θητείας σας για το καλό του Δήμου μας και των συμπολιτών μας".

Από την πλευρά ο δήμαρχος σημείωσε ότι προκάλεσε την ανεξαρτητοποίηση Χατζηαθανασίου όταν πληροφορήθηκε δήλωσή του ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. "Εδώ και 1,5 μήνα έπεσε στην αντίληψή μου ότι ο κ. Χατζηαθανασίου έκανε επαφές και είναι θεμιτό. Δεν είναι όμως θεμιτό να είναι μέλος άλλης ομάδας. Θα του ζητήσω να παραιτηθεί και από τα όργανα που έχει οριστεί από την πλειοψηφία" .

Δείτε στο βίντεο τι ειπώθηκε αναλυτικά από τους Κώστα Βοργιαζίδη και Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά τον δήμαρχο.