Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας υιοθετεί ανακοίνωση μαθητών

Dimotiko ver12

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 491/2014 απόφασή του, αποφασίζει κατά Πλειοψηφία και εγκρίνει την ανακοίνωση των μαθητών Β΄/θμιας Εκπαίδευσης που έχει ως εξής:

« Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Γιατί δεν πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή.

Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, για άλλα λειτουργικά του σχολείου. Να μην έχουν τα σχολεία μας τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν καθηγητές, βιβλία, θέρμανση, να μην έχουμε δωρεάν μετακίνηση κτλ.

Γιατί στο μέλλον μας δεν χωράν οι ουρές των ανέργων και η δουλειά για λίγους μήνες και χωρίς δικαιώματα!

Γιατί θέλουμε σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας αλλά θα προσφέρει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Γιατί αυτό το σχολείο που έχουν ετοιμάσει η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις που την στηρίζουν, έχει κάνει την παιδεία εμπόρευμα, μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε για να είμαστε φτηνοί, ευέλικτοι, όπως οι ίδιοι λένε εργαζόμενοι με το κεφάλι σκυφτό.

Ως εδώ! Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Στέλνουμε το μήνυμά μας, να ακουστούν παντού τα αιτήματά μας!

• Όχι στο νέο Λύκειο
• Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα
• Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις
• Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των αγγλικών σε όλους τους μαθητές.
• Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία που λείπουν.
• Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές και για όλες τις ώρες της ημέρας. Έκδοση πάσο για δωρεάν μετακίνηση. Να καταργηθούν τα πρόστιμα σε μαθητές.
• Έκτακτο κονδύλι στους Δήμους για να εξασφαλιστεί ένα γεύμα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος για όλους τους μαθητές.
• Καμία ποινικοποίηση των αγώνων που αποφασίζουν οι μαθητές. Οι εκλογές και η λειτουργία των μαθητικών οργάνων να είναι υπόθεση των μαθητών και όχι του Υπουργείου και των Διευθυντών
• Εξασφάλιση υποδομών για τη λειτουργία των αθλητικών και πολιτιστικών ομάδων

Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Τίποτα δεν χαρίζεται! Τα πάντα κατακτώνται με αγώνα Προχωράμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στις τάξεις. Πρέπει να γίνουμε περισσότεροι».