Θα εκμισθώσει το αναψυκτήριο Αγίου Γεωργίου ο δήμος Βέροιας

Διαδικασίας εκμίσθωσης του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Αγίου Γεωργίου και του περιβάλλοντα αυτού χώρου θα ξεκινήσει ο δήμος Βέροιας. Το δημοτικό αναψυκτήριο Αγίου Γεωργίου το μίσθωνε ο πρώην Δήμος Δοβρά για 6 έτη και συγκεκριμένα από το 2008 έως 31-12-2013.

Ο Δήμος Βέροιας προκειμένου να αξιοποιήσει την περιουσία του πρέπει να θέση σε φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία το δημοτικό αναψυκτήριο Αγ. Γεωργίου για την ανάδειξη αναδόχου.

Υπέρ της εκμίσθωσης είναι και η τοπική κοινότητα Αγ. Γεωργίου, η οποία με απόφασή της ζητά η διάρκεια της μίσθωσης να οριστεί για 12 έτη, να γίνει νομιμοποίηση των υπαρχόντων κτισμάτων και να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασής τους ώστε να λειτουργεί και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σχετικά με το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, το τμήμα Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου ζήτησε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών. Η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενημέρωσε ότι οι αυθαίρετες προσθήκες στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Αγίου Γεωργίου που κατασκευάστηκε δε δύναται να νομιμοποιηθούν, αφού δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμοποίησης και πρέπει να κατεδαφιστούν. Στη συνέχεια το τμήμα Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας ζήτησε από το τμήμα καθαριότητας την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών.