Με επτά εκατομμύρια "ταμείο" έκλεισε το 2017 για τον Δήμο Βεροιας

Με 7 εκατομμύρια «ταμείο» έκλεισε η χρήση του 2017 για τον Δήμο Βέροιας. Την Δευτέρα εγκρίθηκαν ο απολογισμός και ο ισολογισμός της περασμένης χρονιάς και έγινε γνωστό ότι τα έσοδα του δήμου ξεπέρασαν τα 36 εκατομμύρια ενώ τα έξοδα ήταν λίγο παραπάνω από τα 29 εκατομμύρια.

Επίσης, απολογιστικά, στην πεπραγμένα του 2017 περιλαμβάνονται αγωγές εις βάρος του δήμου με τις οποίες υπάλληλοι και τρίτοι διεκδικούν 4.191.000 ευρώ ενώ ο δήμος εκτιμά ότι θα πληρώσει στο τέλος 330.000 ευρώ. Ακόμη στα πεπραγμένα περιλαμβάνονται απαιτήσεις του δήμου από τρίτους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο δήμος με τέτοιες ορθές πρακτικές δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογλου και έδωσε κάποια επιπλέον στοιχεία όπως:
Τα χρέη προς προμηθευτές είναι 1.073.732 και παρουσιάζουν μείωση 677.710 ευρώ.
Τα χρέη προς τις τράπεζες είναι 2.467.595 ευρώ και παρουσιάζουν μείωση 2.355.169 ευρώ.
«Έγιναν πολλά, μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Αυτό που πάσχει είναι το τεχνικό κομμάτι. Πρέπει να έχουμε ώριμες μελέτες για να κάνουμε τα έργα που πρέπει» τόνισε ο Αντώνης Καγκελίδης.

Ο Αντώνης Μαρκούλης με αφορμή τον απολογισμό, έκανε κριτική σε έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί (γέφυρα Κούσιου, πάρκινγκ κάτω από την Λεωφόρο Στρατού, κολυμβητήριο) αλλά και σε παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει όπως η δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης. «Το ζήτημα της πόλης μπορεί να επιλυθεί αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα, αν αυξηθούν οι επισκέπτες» συμπλήρωσε και κατηγόρησε την διοίκηση του δήμου για έλλειψη σχεδιασμού.

Απαντώντας ο δήμαρχος στον κ. Μαρκούλη, είπε: «Ο κ. Μαρκούλης κάνει κριτική από το γραφείο του σε ανθρώπους που δουλεύουν. Επιλεκτικά θυμάται. Δεν άκουσε για τις αποχετεύσεις σε Βεργίνα, Διαβατό, Παλατίτσια, την ύδρευση στο Μακροχώρι. Δεν άκουσε τίποτα για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στην Βέροια, για τις αγροτικές οδούς, δίκτυα άρδευσης. Δεν άκουσε τίποτα για την αύξηση 53% στις διανυκτερεύσεις επισκεπτών. Δεν ακούσαμε την πρότασή του ακόμη. Μας είπε για κυκλοφοριακό, σε μια Βέροια που ζορίζεται ένα τέταρτο το πρωί και ένα τέταρτο το μεσημέρι. Θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις στους δήμους ξεκίνησαν το 2017».