Σε ποιες περιοχές θα επανεντάξει τα αδέσποτα που περισυνέλεξε ο δήμος Βέροιας

Εκτός αστικού ιστού θα αφεθούν τα αδέσποτα που περισυνελέγησαν από την αρμόδια επιτροπή του δήμου Βέροιας. Αυτό αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή διαχείρισης των αδέσποτων, που συνεδρίασε την Τετάρτη το μεσημέρι. 

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς σημείωσε ότι επειδή σε πολλές περιοχές της Βέροιας παρουσιάζουν υψηλή πυκνότητα αδέσποτων δεν μπορεί να αφεθούν επιπλέον αδέσποτα εκεί. Ενδεικτικά ως περιοχές υψηλής πυκνότητας αδέσποτων ζώων ανέφερε τις περιοχές Αγίων Αναργύρων, πάρκο Πιερίων στην διασταύρωση για Νοσοκομείου, στην περιοχή του μαρκετ Γαλαξίας, σε οδούς του Προμηθέα (Κίμωνος, Ακροπόλεως, περιοχή Γυμνασίου), γύρω από την Αστυνομική Διεύθυνση κ.α.

Έτσι η Επιτροπή αποφάσισε τα ζώα που συγκεντρώθηκαν να αφεθούν στην ευρύτερη περιοχή Ταγαροχωρίου και σε δημοτικά ακίνητα που θα υποδείξει το τμήμα Περιουσίας ως διαθέσιμα. 

Την αντίθεσή του με την πρόταση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων που πρότειναν να εφαρμοστεί πιστά ο νόμος που προβλέπει επανένταξη ζώων στις περιοχές που περισυνελέγησαν τα αδέσποτα, δηλαδή εντός αστικού ιστού της Βέροιας.