Μικρά μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Αρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δήμου τέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα. 

Ο Νίκος Μπέκης ρώτησε αν θα ασφαλτοστρωθεί δρόμος που χαλικοστρώθηκε στο ΕΠΑΛ. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι τόσο αυτός ο δόμος όσο και κάποιοι άλλοι είναι σε έργο ασφαλτοστρώσεων που εκτελείται και αν βοηθήσει ο καιρός θα έχει τελειώσει έως τα Χριστούγεννα.

Ο Νίκος Μπέκης ρώτησε για εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Ωδείου που είναι απλήρωτοι δυο μήνες. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος σημείωσε την Παρασκευή εγκρίθηκε το ένταλμα πληρωμής και στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία (αρχές Δεκεμβρίου) θα πληρωθούν οι δυο μήνες.

Ο Γιώργος Κάκαρης ρώτησε αν λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακροχωρίου. Στην απάντησή του ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος είπε ότι υπάρχει στην ΚΕΠΑ έλλειμα προσωπικού αλλά το θέμα με την Βιβλιοθήκη του Μακροχωρίου ξεπεράστηκε. 

Για οικίσκο που δεν έγινε σε γεώτρηση ύδρευσης στην Κουλούρα έκανε λόγο ο Μάκης Αγγελίνας. Απαντώντας ο πρόεδρος ΔΕΥΑΒ είπε ότι το θέμα έμεινε πίσω επειδή οι τεχνικοί της επιχείρησης ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για νέα έργα. Ο κ. Αγγελίνας έθεσε και θέμα με τομές από έργα ύδρευσης που δεν αποκαταστάθηκαν. Ο κ. Ορφανίδης είπε ότι ήδη υπογράφτηκε σύμβαση με εργολάβο και ξεκινούν οι αποκαταστάσεις πρώτα από τα χωριά και μετά στην Βέροια.

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Παπαγιάννη για τις τοποθετήσεις Σιδηρόπουλου σε συνέντευξη στην Ημερήσια, ο αντιδήμαρχος παρομοίασε τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας με τον Γκέμπελς. "Ο κ. Παπαγιάννης διακρίθηκε για τις σχέσεις του με τον Τσιπίδη (τον φαιρόμενο ως επιχειρηματία που συνελήφθη για απάτες)" πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Την πρώτη της εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο έκανε η Θωμαή Στιόκα.

Το θέμα για τις αλλαγές στα Μουσικά Σχολεία που φέρνει το Υπουργείο έθεσαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθηγές και γονείς. Πρόκειται για αλλαγές που σιγά σιγά θα οδηγήσουν τα σχολεία στο κλείσιμο.