Μπατσαρά: "Στόχος να πάρουμε τον δήμο από την πρώτη Κυριακή" (βίντεο)

Τις βασικές αρχές του συνδυασμού της παρουσίασε στην Βέροια η Γεωργία Μπατσαρά, υποψήφια δήμαρχος Βέροιας με την υποστήριξη της ΝΔ. Στάθηκε μόνο στις αρχές του συνδυασμού και είπε ότι το όνομα και το έμβλημα θα ανακοινωθούν στο μέλλον. Πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις, δήλωση την μεγάλη αισιοδοξίας της λέγοντας ότι ο στόχος της είναι να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή (σε βίντεο η κεντρική της τοποθέτηση).

Μεταξύ άλλων σημείωσε: "Απόψε ξεκινά ένας διάλογος με την κοινωνία. Για το όνομα και το έμβλημα θα μιλήσουμε στο μέλλον. Κατεβαίνω με την στήριξη της ΝΔ. Τιμητική πρόταση αλλά το βάρος είναι μεγάλο. Δεν ήταν απλό και εύκολο. Η επιλογή μου από τον ίδιο τον πρόεδρο αποτελεί πρόκληση για αγώνα, από ένα διαφορετικό μετερίζι. Η τοπική αυτοδιοίκηση με γοήτευε πάντα. Είναι ο πιο κοντινός, ο πιο θερμός στον πολίτη. Ο δήμαρχος βρίσκεται κοντά στα προβλήματα και καλείτε να δώσει λύσεις.

Ήμαστε η μοναδική πόλη χωρίς κολυμβητήριο. Ο δήμος χρειάζεται δημοτική αρχή με όραμα, σχέδιο, θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα, θα εκμεταλλευτεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Η Βέροια πρέπει να πάψει να είναι μια γκρίζα, μίζερη πόλη. Να αποκτήσει χρώμα, να δοθεί λύση στα αδέσποτα, να γίνουν σχολεία, νηπιαγωγεία, καθαρές παιδικές χαρές. Να γίνει η Βέροια μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Κλεισθένης δημιουργεί νέες πρωτόγνωρες συνθήκες. Διαθέτουμε κουλτούρα και διάθεση συνεργασίας. Η αυτοδιοίκηση είναι και εθελοντισμός.

Εμείς πατάμε καλά στα πόδια και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας. Η ΝΔ μας έδωσε την στήριξη για την θέση του δημάρχου. Αν εκλεγούμε θα λειτουργήσουμε για όλους τους πολίτες με πνεύμα δικαίου. Κοιτάμε μπροστά, ούτε σκέψη για εγκατάλειψη του αγώνα. Είμαστε ανοιχτοί και ακόμη διαθέτουμε θέσεις για υποψηφίους. Πιθανόν μετά τα Χριστούγεννα να μην υπάρχουν. Θα σαρώσουμε τον δήμο, θα καταγράψουμε τα προβλήματα, θα καταστρώσουμε και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας που θα είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα στοχεύει στην ανάπτυξη".

Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι δεν άσκησε πίεση σε άλλα στελέχη της ΝΔ να μην συμμετάσχουν σε άλλα ψηφοδέλτια. «Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει όποια επιλογή θέλει. Δεν ασκούμε ψυχολογική βία σε κανέναν» (δείτε στο βίντεο τις ερωτήσεις και απαντήσεις)

«Ούτε λέξη για παραίτηση, εμείς προχωράμε, στήνουμε ψηφοδέλτιο. Έγινε μια προσπάθεια απαξίωσης αυτής της στήριξης, μια προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου που ήρθε στην Βέροια να μου δώσει το χρίσμα. Δεν ξέρω γιατί λέγονται αυτά και δεν ασχολούμαστε με αυτά. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε στον δήμο. Εμάς χρειάζεται ο δήμος, όλοι οι άλλοι κρίθηκαν» απάντησε σε ερώτηση γιατί ακούγεται ότι θα αποσυρθεί.

«Αν σήμερα αναλάμβανα θα έκανε μια οριζόντια παρέμβαση στις υπηρεσίες του δήμου και άμεση συνεργασία με τους υπαλλήλους».

"Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Χριστουγεννιάτικο καράβι, αν είχε λυθεί το πρόβλημα στα χωριά. Ο κάθε δήμαρχος πρέπει να είναι προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα" είπε σε άλλη ερώτηση.

Σε απάντηση για τα έργα Γέφυρα Κούσιου, Σέλι – Άνω Σέλι που δεν έχουν ολοκληρωθεί, είπε ότι δεν τιμούν την διοίκηση του δήμου αλλά και την προηγούμενη και πρόσθεσε ότι άλλα μεγάλα προβλήματα της πόλης είναι η έλλειψη πάρκιγκ και τα αδέσποτα.

Για το ψηφοδέλτιο είπε ότι έχει ήδη 30-40 άτομα ήδη.

Για τις συνεργασίες είπε ότι θα συνεργαστεί και με τον...διάβολο για το καλό του δήμου και πρόσθεσε ότι πάει για πρωτιά με στόχο να κερδίσει τον δήμο από την πρώτη Κυριακή ενώ πρόσθεσε ότι δεν υιοθετεί τον όρο "αποτυχημένη" για την διοίκηση Βοργιαζίδη αλλά πρόσθεσε ότι "η πόλη έχει κάτσει".