Απαντήσεις Βοργιαζίδη σε τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και Κάκαρη - Δεν θα είναι υποψήφιοι Τσαπαρόπουλος, Μπέκης

Απαντήσεις στα όσα ειπώθηκαν στην Ελιά, στην ιδρυτική συνέλευση της παράταξης "Πολίτες σε Δράση", για τις επαφές του με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσα του καταλόγισε ο πρώην δημοτικός του σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, έδωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. Στην συζήτηση που έγινε, οι ειδήσεις που βγήκαν είναι ότι ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις ερχόμενες εκλογές, ότι κατέθεσε την παραίτησή αλλά προφανώς δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο. Εκτός από τον κ. Τσαπαρόπουλο, ούτε ο Νίκος Μπέκης θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην τοποθέτησή του (στο βίντεο τα αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις).

Η κουβέντα άνοιξε με μια ανακοίνωση της παράταξης "Δράση με Γνώση" του κ. Βοργιαζίδη, την οποία διάβασε ο κ. Τσαπαρόπουλος. Η παράταξη, προκαλεί τον κ. Κάκαρη να αποδείξει αυτά που ισχυρίστηκε για απάτες της διοίκησης και τα περί ανηθικότητας του δημάρχου, "αλλιώς είναι ψεύτης, συκοφάντης και λαϊκιστής".

Ο Κώστας Βοργιαζίδης, σχετικά με όσα ειπώθηκαν για τις επαφές με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν στέκουν αυτά που ακούστηκαν και πρόσθεσε ότι ειπώθηκαν για να δικαιολογηθεί το πώς επιλέχθηκε συνεργασία με μια παράταξη του 8% και όχι με μια του 25%. Επεσήμανε επίσης ότι αυτό που είπε στον ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη, το ίδιο είπε και στο ΚΙΝΑΛ. Για το...λάιτ απολίτικη στάση που είπε ο κ. Τσαπαρόπουλος στην Ελιά, ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι η διαφορά απόψεων δεν είναι απολίτικη στάση. Ο δήμαρχος είπε ότι και αυτό που είπε ο κ. Μπέκης, ότι θα πάει να ζητήσει στήριξη την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, δεν ισχύει. Για το θέμα της παραμονής του κ. Τσαπαρόπουλου στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βοργιαζίδης σχολίασε ότι δεν έχει καμιά υποψία ότι ο κ. Τσαπαρόπουλος θα είναι υποψήφιος με τον κ. Μαρκούλη. Κάτι που επιβεβαίωσε αμέσως μετά ο κ. Τσαπαρόπουλος λέγοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο κ. Τσπααρόπουλος στην ομιλία του είπε ότι αποτελεί τιμή η συμμετοχή του στην παράταξη "Δράση με Γνώση", πρόσθεσε ότι στον χώρο του υποστήριξε την υποψηφιότητα Βοργιαζίδη και δεν αμφισβήτησε την ηθική του ούτε τότε ούτε τώρα. Εξήγησε ότι υπήρξε διαφορετική αντίληψη στο θέμα της συνεργασίας με τον κ. Βοργιαζίδη γι αυτό δεν προχώρησε. "Εμείς δεν θέλαμε να δώσουμε χρίσμα. Θέλαμε να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα αλλά ούτε αυτό έγινε δεκτό" είπε ο κ. Τσαπαρόπουλος. Για το θέμα της προεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Τσαπαρόπουλος είπε ότι κατέθεσε στον δήμαρχο την παραίτησή του και πρόσθεσε ότι αν αυτή ενεργοποιηθεί, θα παραιτηθεί και από δημοτικός σύμβουλος. "Ξεκίνησα με την παράταξη του δημάρχου, αν είμαι εμπόδιο θα φύγω" είπε ο κ. Τσαπαρόπουλος και πρόσθεσε ότι διαφωνεί και με τα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Κάκαρης στην Ελιά.

Ο Νίκος Μπέκης είπε ότι "εγώ εξέλαβα την θέση Βοργιαζίδη ως ....στηρίξτε με και μην το λέτε".

Αποστάσεις από τις απόψεις Κάκαρη κράτησε και ο Θεόφιλος Κορωνάς. "Τα όσα ειπώθηκαν στην ‘Εληά’ από τον κ. Κάκαρη δεν απηχούν την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή των ‘Πολιτών σε Δράση’, αλλά τον ίδιο. Είναι προσωπικές του εκτιμήσεις. Να μας υποδείξει ο κ. Κάκαρης ποιες είναι οι απάτες. Δεν ήξερε ο κ. Κάκαρης ότι ο δήμαρχος ήταν ‘ανήθικος’ όταν τον πήγαινε στα υπουργεία; Πότε έγινε ανήθικος, όταν δεν τον έκανε πρόεδρο ΚΕΠΑ;".