Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για τον αποχιονισμό (βίντεο)

Αντιπαράθεση πυροδότησε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το θέμα του αποχιονισμού. Το θέμα άνοιξε με δήλωση του δημάρχου ότι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβλήθηκε ήταν τα συγχαρητήρια του κόσμου και πρόσθεσε ότι όσοι προσπάθησαν να μετατρέψουν το άσπρο – μαύρο, απομονώθηκαν από τον κόσμο.

Την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας αμφισβήτησαν οι σύμβουλοι Αντώνης Μαρκούλης και Γιώργος Μελιόπουλος. Ο κ. Μαρκούλης υποστήριξε ότι μετά από μια εβδομάδα με τα σχολεία κλειστά, υπήρχε πάγος στις αυλές των σχολείων και τα πεζοδρόμια και πρόσθεσε ότι τις μέρες της χιονόπτωσης ο δήμος έψαχνε στο Κιλκίς αλάτι και υπήρχαν ιδιώτες που συνέβαλαν στον καθαρισμό. Ο κ. Μαρκούλης ρώτησε τον δήμαρχο αν είναι αλήθεια οι καταγγελίες δημοσιογράφου για παρέμβαση στο έργο του και η απάντηση του κ. Βοργιαζίδη ήταν αρνητική (υπήρξε και παρέμβαση του δημοσιογράφου που υποστήριξε ότι ο δήμαρχος αναφέρθηκε υβριστικά στο όνομά του και ότι προσπάθησε να παρέμβει στο έργο του).

Από την πλευρά του κ. Μελιόπουλου υποστηρίχθηκε ότι το προσωπικό και τα μηχανήματα δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του δήμου και επέρριψε την ευθύνη γι αυτό στην Δημοτική Αρχή.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Στέλιος Ασλάνογλου ότι γίνεται μια προσπάθεια να μηδενιστεί η προσπάθεια που καταβλήθηκε την μέρα της χιονόπτωσης ενώ η Σοφία Ελευθεριάδου σχολίασε θετικά την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα του δήμου στο θέμα του αποχιονισμού.

Απάντηση στον ισχυρισμό Μαρκούλη για την συμμετοχή ιδιώτη στον καθαρισμό του Τριλόφου, έδωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας. Ο κ. Καραγιάννης είπε ότι ο δήμος από το πρωί καθάρισε τους κεντρικούς δρόμους ενώ ήταν ο ίδιος που έδωσε εντολή στον γιό του, αφιλοκερδώς, να καθαρίσει τους εσωτερικούς δρόμους.

Την προσπάθεια του δήμου υπερασπίστηκε και ο Βασίλης Παπαδόπουλος λέγοντας ότι ο δήμος είχε και θα έχει αλάτι για τον παγετό και δεν έψαξε στο Κιλκίς τις ημέρες της χιονόπτωσης. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι μπορούν και επιβάλλεται σε κάποιες περιπτώσεις η συμμετοχή ιδιωτών στον αποχιονισμό.

Δείτε στο βίντεο το απόσπασμα από την συνεδρίαση