Τι απαντά ο Άρης Λαζαρίδης στον Αντώνη Τσιάρα

Απάντηση στην πρόσφατη παρέμβαση Τσιάρα δίνει με επιστολή σήμερα ο αντιδήμαρχος Βέροιας Άρης Λαζαρίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

Άσχετος και επικίνδυνος ο λοχίας της παράταξης του "ψηφίζουμε λευκό στα πάντα", άρχισε να διαβάζει εισηγητικά Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και λίγες ημέρες. Εάν είχε συμβουλευτεί τον αρχηγό της παράταξης του ή ήταν πιο προσεκτικός και λιγότερο βιαστικός θα έπρεπε να ξέρει:

1. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία ανήκει στην οικογένεια Σαράφογλου πριν από το 1953. Ο Δήμος Βέροιας καταπάτησε το σχετικό οικόπεδο πριν από τρεισήμισι δεκαετίες προκειμένου να κατασκευάσει χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης, η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει από χρόνια με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια Σαράφογλου Άρτεμη η οποία είναι θεία του σημερινού ιδιοκτήτη Σαράφογλου Κώστα.

2. Πριν από περίπου δύο μήνες λήφθηκε απόφαση Δ.Σ. για αποδοχή δωρεάς του Δήμου από τον συμπολίτη μας κ. Αθηνόδωρο Καραθάναση για κατασκευή περίφραξης στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της συνοικίας "Κυψελη". Για να υλοποιηθεί η δωρεά αλλά και μια απαραίτητη συντήρηση του χώρου πρέπει να διευθετηθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα, γιατί, ως γνωστόν, σήμερα δεν μπορείς να υλοποιήσεις κανένα έργο σε ξένο οικόπεδο. Το τμήμα που λείπει και πρέπει να αγοραστεί είναι αυτό της εισήγησης, γι αυτό και ο Δήμος εμφανίζεται ως επισπεύδων.

3. Δεν υπάρχει αίτηση αποζημίωσης του σχεδίου του 1974 σε ακίνητο που έχει εγκατασταθεί ο Δήμος Βέροιας που να μην έχει ικανοποιηθεί, εφόσον ο αιτών έχει τακτοποιημένα τα ιδιοκτησιακά του στοιχεία (τίτλο, κτηματολόγιο κλπ). Η Υπηρεσία, δλδ, κάνει άριστα τη δουλειά της.

Προκύπτει, λοιπόν, η ανεπάρκεια τού συγκεκριμένου υποψηφίου, ο οποίος κρίνοντας εξ ιδίων φαντάζεται συναλλαγές για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κρίνεται επαρκής, όμως, ως προς την κακοήθεια του!

Κλείνω υπερασπιζόμενος την Υπηρεσία Περιουσίας και Κτηματολογίου του Δήμου Βέροιας για τη δική της επάρκεια στην υλοποίηση των καθηκόντων της.

Y.Γ: Απορεί κανείς για τη βιασύνη η οποία δεν έχει επιδειχθεί σε σοβαρότερα ζητήματα που τον αφορούν. Δέκα χρόνια περιμένουν οι πολίτες τις "αποκαλύψεις" για τον "εξαναγκασμό" σε παραίτηση κατά την - ανεκδιήγητη- θητεία του ως προέδρου της ΔΕΥΑΒ...".