Γεωργία Μπατσαρά: "Είμαι μια από εσάς και αγαπώ αυτόν τον τόπο…"

«Αγαπώ αυτόν τον τόπο γιατί είμαι μία από εσάς. Τον έζησα και ξέρω ποια είναι τα προβλήματά του και πως αισθάνονται οι κάτοικοί του…» είπε η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά η οποία το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε τα χωριά Ριζώματα και Δάσκιο, συνοδευόμενη από Υποψήφιους/ιες Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη».

Οι κάτοικοι των δύο χωριών του ορεινού όγκου των Πιερίων, υποδέχθηκαν την Γεωργία Μπατσαρά ως τον δικό τους άνθρωπο, την γυναίκα που στην πολιτική και συνδικαλιστική της πορεία πρόσφερε πάρα πολλά και της το αναγνώρισαν με την θερμή υποδοχή που της επιφύλαξαν και το θερμό τους χειροκρότημα.

Η Υποψήφια Δήμαρχος στις σύντομες ομιλίες της, αναφέρθηκε στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Βέροιας επισημαίνοντας πως τα «μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, συνθέτουν τα μεγάλα και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».

Στο  πιο απομακρυσμένο  χωριό του Δήμου Βέροιας, το Δάσκιο, οι κάτοικοι του χωριού έθεσαν το πρόβλημα της έλλειψης γιατρού ο οποίος επισκέπτεται μία φορά το μήνα, ενώ επιθυμούν αυτό να γίνεται δύο φορές το μήνα. «Στην πλειοψηφία είμαστε συνταξιούχοι και δεν έχουμε την δυνατότητα να μετακινούμαστε για να επισκεφτούμε γιατρούς σε άλλα χωριά ή να κατέβουμε στη Βέροια» είπαν χαρακτηριστικά.

Στο μεγαλύτερο χωριό των Πιερίων που ανήκει στον Δήμο Βέροιας, τα Ριζώματα, οι κάτοικοι έθεσαν δύο, τρία σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Και ξεκίνησαν με την έντονη διαμαρτυρία τους για την άνιση αντιμετώπιση που έχουν τα νοικοκυριά στην χρέωση της κατανάλωσης νερού. «Υπάρχουν πολλά νοικοκυριά που στο ίδιο σπίτι κατοικούν γονείς και παιδιά με διαφορετική, μεν, οικογενειακή μερίδα και αλλά η χρέωση αντί για μία, είναι διπλάσια. Από την ίδια παροχή παίρνουμε νερό. Μια οικογένεια είμαστε» αναρωτήθηκαν και συμπλήρωσαν: Από την ίδια βρύση πίνουμε νερό…». Για το ίδιο θέμα είπαν ακόμα πως «άλλοι χρησιμοποιούν το νερό για τις σπιτικές ανάγκες και άλλοι, επιπλέον, για να ποτίζουν τους μπαχτσέδες τους… Όμως πληρώνουμε το ίδιο».

Τα άλλα δύο ζητήματα που έθεσαν στην Υποψήφια Δήμαρχο είναι οι αγροτικοί δρόμοι που βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, ιδιαίτερα όταν υπάρχει περίοδος βροχοπτώσεων και η συχνότητα παρουσίας γιατρού. «Έρχεται μία φορά τη βδομάδα, αντί για δύο, αλλά αυτό δεν επαρκεί. Γράφονται στην λίστα έως 25 άτομα σε κάθε επίσκεψη του γιατρού και οι υπόλοιποι για να γράψουν τα φάρμακά τους, εγγράφονται στο πλαφόν των άλλων γειτονικών χωριών, όταν αυτά θα τα επισκεφθεί ο γιατρός».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της στο Δάσκιο και στα Ριζώματα, η Γεωργία Μπατσαρά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τους κατοίκους των δύο χωριών που επισκέφθηκα, αλλά και των άλλων χωριών των Πιερίων που ανήκουν στον Δήμο μας, τους γνωρίζω και με γνωρίζουν. Πάντα τους μιλούσα με την γλώσσα της αλήθειας και τους αντιμετώπιζα με ειλικρίνεια. Έτσι θα συνεχίσω και από τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιθυμώ να ηγηθώ, εφόσον μου τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους.

Όλα όσα μου ανέφεραν είναι προβλήματα της καθημερινότητας και γι αυτό δίνω μεγάλη βαρύτητα σε τέτοια ζητήματα. Σε ότι έχει να κάνει με την λύση προβλημάτων που είναι αρμοδιότητας του Δήμου Βέροιας, να είναι βέβαιοι πως θα καταβάλλω τεράστιες προσπάθειες και θα τα επιλύσω. Σε άλλα ζητήματα, εκεί θα δώσω μάχες μαζί με τους υπόλοιπους θεσμούς και φορείς για να πετύχουμε τη βελτίωση των συνθηκών.

Με διοίκηση του Δήμου Βέροιας από τη δημοτική μας παράταξη «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» δε θα αφήσουμε καμιά τοπική κοινωνία, καμιά γειτονιά να αισθάνεται παραμελλημένη. Γιατί ο Δήμος Μας αξίζει καλύτερα…».