Κ. Βοργιαζίδης: «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου»

Περιοδεία στην αγορά και τους βασικούς εμπορικούς δρόμους της Βέροιας πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, μαζί με μεγάλη ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού του «Δράση με Γνώση». Στα εμπορικά καταστήματα συζήτησε με τοπικούς επαγγελματίες για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος των τελευταίων ετών, για τις πρωτοβουλίες που πήρε η διοίκησή του στο Δήμο Βέροιας για την ενίσχυση της τοπικής αναπτυξιακής προοπτικής καθώς και για όσα σχεδιάζονται για την επόμενη τετραετία με σκοπό να τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. Ο κ. Βοργιαζίδης στο πέρασμά του από τις τοπικές καφετέριες είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με νέους της περιοχής, αφουγκραζόμενος τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας τους στην αγορά της Βέροιας ο υπ. Δήμαρχος προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Συμμερίζομαι τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου της πόλης αλλά και τους προβληματισμούς των νέων που δε ζητούν κάτι περισσότερο από το αυτονόητο, δηλαδή ευκαιρίες εργασίας στον τόπο τους για ένα αξιοπρεπές μέλλον. Είναι χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης να δημιουργεί, στο βαθμό που της επιτρέπουν οι δυνατότητες και οι αρμοδιότητές της, πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης και προοπτική. Η πεποίθησή αυτή αποτέλεσε και αποτελεί οδηγό για εμένα και την παράταξη μου.

Ως Δημοτική Αρχή και παρά τις βαθιές και επίμονες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης προσπαθήσαμε με οργανωμένο σχέδιο να αναδείξουμε τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα και τις μεγαλύτερες αρετές του τόπου μας. Ολοκληρώσαμε και δρομολογήσαμε έργα και υποδομές για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής μας. Συνεργαστήκαμε και χτίσαμε συμμαχίες με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς αλλά και με εθνικά και διεθνή δίκτυα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που έχουν ως στόχο την καλλιέργεια πραγματικών συνθηκών ανάπτυξης.

Ήμασταν αυτοί που βάλλαμε στην κυριολεξία την πόλη στον τουριστικό χάρτη της χώρας, με τη Βέροια να αποκτά σταδιακά διακριτή ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα εντός κι εκτός χώρας. Ήμασταν αυτοί που επένδυσαν για πρώτη φορά στον εορταστικό τουρισμό με τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου στην Εληά και τις δεκάδες ανοιχτές εκδηλώσεις που έφεραν επιπλέον επισκέψεις και έσοδα στην πόλη. Ήμασταν αυτοί που σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας καθιερώσαμε νέες δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς όπως η «Λευκή Νύχτα» ενώ ολοκληρώσαμε την ανάπλαση μεγάλου τμήματος του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης με σκοπό τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καρδιάς της εμπορικής ζώνης της πόλης.

Επιπλέον, εξασφαλίσαμε την ανάπλαση των διατηρητέων συνοικιών Κυριώτισσας, Μπαρμπούτας και Παναγίας Δεξιάς και δρομολογήσαμε παρεμβάσεις στην Πλατεία Ωρολογίου, έργα που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης, δημιουργώντας ένα καλύτερο και πιο φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της καθώς και ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων.

Εμείς όταν λέμε ότι είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και τους νέους της περιοχής, το εννοούμε. Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και την επόμενη ημέρα. Με όραμα, με ρεαλιστικό σχέδιο, με αγάπη για τον τόπο»