Πολιτισμός και Τουρισμός - Οι εγγυητές της Ανάπτυξης!

Γράφει η Αλεξάνδρα Ανανιάδου

Ένας από τους τομείς που μπορούν να φέρουν πολλαπλά οφέλη στον τόπο μας είναι ο τουρισμός. Με την θέσπιση αντιδημαρχίας Τουρισμού η διοίκηση Βοργιαζίδη επένδυσε σε αυτόν τον τομέα και ανέδειξε έναν αναπτυξιακό πυλώνα.

Επειδή ισχυρό κίνητρο για μεγάλες ομάδες ταξιδιωτών αποτελεί η πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει μία περιοχή προκειμένου να την επισκεφθεί, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην σύνδεση του τουρισμού με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει ο δήμος μας.

Για μένα τα αδιαπραγμάτευτα αναπτυξιακά μας εργαλεία, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Δήμου μας, είναι ο Πολιτισμός με τον Τουρισμό στο υπόβαθρο της Ιστορίας μας, της Βέροιας και της Βεργίνας, της καρδιάς της Μακεδονικής γης.

Επίσης, η σύνδεση του τουριστικού με την σύγχρονη πολιτιστική μας δραστηριότητας, μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες στον τόπο μας. Η ΚΕΠΑ λειτουργεί ως ένα άλλο δυναμικό «εργαλείο» παραγωγής πολιτισμού μέσα από αξιολογότατες εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και μεγάλης εμβέλειας προσέλκυσης κόσμου που έφερε στη Βέροια χρήμα, το οποίο κινήθηκε στην αγορά. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια ώστε να πολλαπλασιάσουμε τους επισκέπτες μας.

* Η Αλεξάνδρα Ανανιάδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό "Δράση με Γνώση" του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη