Εγκαινίασε τους «Δημοσίους Διαλόγους» σε τοπικές κοινότητες ο Κ. Βοργιαζίδης

Το δεύτερο κύκλο της προεκλογικής του περιοδείας ξεκίνησε ο Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης, όπου, το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου 2019, συνοδεία υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του επισκέφτηκε τη Νέα Λυκογιάννη και την Αγία Μαρίνα, εγκαινιάζοντας παράλληλα το πρόγραμμα των «Δημόσιων Διαλόγων» στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Βέροιας.

«Για εμάς οι «Δημόσιοι Διάλογοι» αποτελούν βασική αρχή της διοικητικής μας φιλοσοφίας και καθιερωμένη πρακτική όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα πιστεύαμε ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλες τις παρεμβάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τις συνθήκες ζωής τους. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ για να ακούσουμε εσάς, να καταγράψουμε εκ νέου τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που σας απασχολούν και να ανταλλάξουμε απόψεις για όσα έγιναν αλλά κυρίως για όσα σχεδιάζονται για το αύριο προκειμένου κάθε χωριό του Δήμου μας να έχει τη θέση που του αξίζει», τόνισε στην αρχή της συζήτησης ο κ. Βοργιαζίδης.

Μέσα από μια άμεση, ανοιχτή και γόνιμη διαδικασία οι κάτοικοι των δυο τοπικών κοινοτήτων ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο για τη νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών στο Δήμο Βέροιας,), για το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε στο ταμείο του Δήμου παρά το περιβάλλον οικονομικής κρίσης (με μειωμένα κατά 60% τα έσοδα των Δήμων) και πως αυτό θα αξιοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος μέσα από το πρόγραμμα διανομής χυμών και φρούτων της Ε.Ε. και για την αύξηση κατά 53% των κρατήσεων στα ξενοδοχεία μετά την επιτυχημένη τουριστική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε επίσης ότι ο Δήμος Βέροιας εξασφάλισε 19 εκατομμύρια ευρώ για έργα από χρηματοδοτικά προγράμματα, τα 17 τον τελευταίο 1,5 χρόνο και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις για άλλα 21 εκατομμύρια ευρώ για νέα έργα. Επιπλέον, σημείωσε για τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και τους αυστηρούς περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του Δήμου να εξασφαλίσει χρήματα για να υλοποιήσει αποχετευτικά δίκτυα σε κάθε οικισμό.

Από την πλευρά των κατοίκων τέθηκαν ζητήματα όπως η συχνότερη συντήρηση αγροτικών δρόμων, η διαγράμμιση κεντρικών οδών και η λύση στο θέμα της αποκομιδής άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Στην Αγία Μαρίνα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ανδρέας Καλαϊτζίδης, ευχαρίστησε τους Προέδρους του ΚΑΠΑ, Θεόφιλο Κορωνά και Στέργιο Διαμάντη, για τις παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Δήμαρχο για την έγκριση της κατασκευής σκέπαστρου στην κερκίδα του γηπέδου.

Οι διαδικασίες για το έργο έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα ξεκινά η κατασκευή του.