Γκανάτσιος για διαχείριση βιολογικού Βέροιας: "Η ΔΕΥΑΒ γλίτωσε πληρωμές 2,5 - 3 εκ. ευρώ"

Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τον τρόπο διαχείρισης των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Βέροιας, πραγματοποίησε ο εργολάβος Γιώργος Γκανάτσιος. Στην ενημέρωση που πραγματοποίησε, τόνισε ότι ανέλαβε το έργο το 2012 και μέχρι το 2018 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. 

Τα προβλήματα υπήρξαν είπε ο κ. Γκανάτσιος μετά το 2018, μετά από ψευδώνυμη καταγγελία αλλά και ανώνυμα τηλεφωνήματα. Στην ενημέρωσή του, είπε ακόμη με τον συγκεκριμένο τρόπο διαχείρισης του βιολογικού καθαρισμού, η ΔΕΥΑΒ δεν χρειάστηκε να πληρώσει 2,5 - 3 εκατομμύρια ευρώ για την διαχείριση της λυματολάσπης.

Ο κ. Γκανάτσιος είπε ακόμη ότι η επιχείρησή του εισέπραξε αυτά τα χρόνια 793.000 από λάσπη τρίτων που διαχειρίστηκε και 30.000 ευρώ από την ΔΕΥΑΒ ενώ τα καθαρά κέρδη της επιχείρησής του ήταν 2800 ευρώ το μήνα.Επίσης είπε ότι μέσα στα κέρδη του δήμου ήταν η εξάλειψη οσμών στην περιοχή του βιολογικού, ακολουθήθηκε "πράσινη" διαχείριση που μείωσε τις εκπομπές άνθρακα. Τέλος είπε ότι δεν υπήρξε αύξηση στην κατανάλωση του ρεύματος στον βιολογικό.

"Δεν είμαστε απατεώνες, είμαστε αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα και δράσαμε έντιμα" σχολίασε ο κ. Γκανάτσιος.