Συλλυπητήριο Βοργιαζίδη για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου - Πρόταση για ονομασία του Χώρου Τεχνών σε "Θάνος Μικρούτσικος"

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου εξέδωσε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, στο οποίο αναφέρει: "Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη και πρώην Υπουργού Πολιτισμού, Θάνου Μικρούτσικου. Ο θάνατός του,  πέρα από τεράστια απώλεια για την τέχνη και τον πολιτισμό, αποτελεί μεγάλη απώλεια και για την πόλη μας.

Σήμερα, η Βέροια αποχαιρετά έναν εκλεκτό φίλο κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη και άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε τόσο τον πολιτισμό όσο και το δημόσιο βίο της χώρας με περίσσιο ταλέντο, όραμα, σθένος, ακεραιότητα και εντιμότητα.

Ο Θάνος Μικρούτσικος υπήρξε ένας αληθινός φίλος της Βέροιας, ένας άνθρωπος που αγάπησε την πόλη μας και τους ανθρώπους της, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην τοπική μας κοινωνία, όπως είναι μεταξύ άλλων, η καθοριστική συμβολή του στην  κατασκευή του «Χώρου Τεχνών», ενός έργου που έθεσε τη Βέροια στην πρωτοπορία των πολιτιστικά ενεργών πόλεων της περιφέρειας.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο Δήμος Βέροιας, κατά το παρελθόν, τον ανακήρυξε «Επίτιμο Δημότη» της πόλης ενώ μόλις πέρυσι τον Μάιο, στις εκδηλώσεις για τα 100 από την ίδρυση του Δήμου Βέροιας (1918-2018), του απένειμε το «ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝ», την ανώτερη τιμητική διάκριση του Δήμου, ως αναγνώριση της πολύπλευρης συνεισφοράς του στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Θεωρούμε ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να μην ξεχάσουμε ποτέ την τεράστια προσφορά του Θάνου στην πόλη μας και για το λόγο αυτό, σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εισηγηθούμε την μετονομασία του Χώρου Τεχνών του Δήμου Βέροιας σε Χώρο Τεχνών «Θάνος Μικρούτσικος» ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Αγαπητέ φίλε Θάνο, σ’ ευχαριστούμε για όλα.

Αιωνία σου η μνήμη".