Η δυσαρέσκεια κατοίκων της Βεργίνας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Με αφορμή την έκφραση δυσαρέσκειας κατοίκων της Βεργίνας για την αντιμετώπιση που έχει ο οικισμός από τον δήμο Βέροιας και την επιθυμία αρκετών για δημιουργία ανεξάρτητου δήμου Βεργίνας, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σχολίασε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι με τον Καλλικράτη, επιλέχθηκε δήμοι όπως η Βεργίνα να ενταχθούν σε μεγάλα σχήματα δήμων για να μην κλείσουν.

Ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι μετά τις περικοπές, ο δήμος Βεργίνας αν ήταν σε λειτουργία σήμερα θα έπαιρνε 32.000 ευρώ το χρόνο για έργα και 300.000 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες ανελαστικές δαπάνες (έξοδα λειτουργίας και μισθοί προσωπικού). Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι η πόλη της Βέροιας είναι αυτή που "σηκώνει" το βάρος των δημοτικών τελών ένταντι των τοπικών κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι ατυχές κάποιοι να προσπαθούν να σπείρουν τέτοια πράγματα.

Ο Παύλος Παυλίδης στην παρέμβασή του σημείωσε ότι τα προβλήματα της Βεργίνας δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί και ανέφερε παραδείγματα όπως την έλλειψη δωρεάν ασύρματου ίντερνετ που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες.

Ο Γιώργος Γουλτίδης υποστήριξε ότι η Βεργίνα έχει εγκαταληφθεί και απαντώντας στον δήμαρχο είπε ότι σήμερα η Βεργίνα δεν λαμβάνει περισσότερα από 32.000 ευρώ για έργα.

Δείτε το απόσπασμα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου