Δήμος Βέροιας: "Πολίτες παρεμποδίζουν την περισυλλογή επικίνδυνων αδέσποτων"

Ο Δήμος Βέροιας ανακοίνωσε ότι παρόλο ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κάποια σκυλιά φέρονται επιθετικά και σε αρκετές περιοχές όπως το Πάρκο των Αγίων Αναργύρων, η οδός Πιερίων, τα Γιοτζαλίκια και σε άλλες περιοχές, έχουν αναφερθεί-καταγγελθεί επιθέσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης: "Δυστυχώς στη προσπάθεια των υπαλλήλων του συνεργείου του Δήμου μας για την περισυλλογή των επικίνδυνων αυτών και μόνο σκύλων στα πλαίσια διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας με βάση το ν. 4039/2012, κάποιοι συμπολίτες μας παρεμποδίζουν το έργο τους με επιθέσεις φραστικές αρκετές φορές και σωματικές.

Για το λόγο αυτό ζητείται η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, με αποτέλεσμα η περισυλλογή των επικίνδυνων αυτών σκύλων να γίνεται μόνο με την παρουσία περιπολικού της Αστυνομίας.

Γι αυτό ο Δήμος Βέροιας όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου, ζητά τη συνδρομή των Φιλοζωικών Συλλόγων του Δήμου μας και των Φιλόζωων πολιτών του Δήμου μας που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του, στην περισυλλογή κάποιων επικίνδυνων σκύλων όταν τους ζητηθεί βοήθεια, για τη προστασία των αδέσποτων ζώων αλλά και πολύ περισσότερο για τη προστασία των συμπολιτών μας.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία για τη πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν σε κάθε κάλεσμά μας".