Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

dimeresies veria

Χωρίς πολλές ειδήσεις την Δευτέρα η προ ημερήσιας διάταξη. Ακόμη και οι ερωτήσεις των συμβούλων περιορίστηκαν στα ίδια, στα «σιγουράκια». Τις λακκούβες έθεσαν στον αντιδήμαρχο Τεχνικών, ο οποίος απάντησε ότι όταν ανοίξει ο καιρός θα συνεχιστεί το σε εξέλιξη έργο του 2014 και θα ακολουθήσει και αυτό του 2015. Πολύ σίγουρος εμφανίστηκε ο Άρης Λαζαρίδης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όταν ανοίξει ο καιρός όλες οι λακκούβες θα κλείσουν. Μακάρι...

Στο θέμα της αντιπαράθεσής του με τον πρόεδρο των Αστικών Παύλο Παυλίδη έκανε ο δήμαρχος. Έκανε μια μικρή αναφορά για το ιστορικό της κόντρας που αναπτύχθηκε, σημείωσε ότι το τελευταίο κείμενο του κ. Παυλίδη έχει πολλές αναλήθειες και πρόσθεσε στην αναφορά που κάνει ο κ. Παυλίδης για την γέφυρα Κούσιου, αν έχει κάτι θα πρέπει να πάει στον Εισαγγελέα.

Το θέμα του Ειδικού Συνεργάτη Τουρισμού έθεσε ο Ζήσης Πατσίκας. Είπε ότι ενώ προσλήφθηκε, δεν πρόσφερε στον δήμο διότι παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε άλλη Περιφέρεια και μετά από μερικούς μήνες ο δήμος επαναπροκήρυξε την θέση. Απαντώντας ο δήμαρχος είπε ότι δεν ταίριαξε η χημεία του στελέχους που προσλήφθηκε με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και λύθηκε η συνεργασία του φιλικά με τον δήμο.

Στο αγροτικό ιατρείο του Αγίου Γεωργίου αναφέρθηκε ο Χρήστος Κούτρας. Σημείωσε ότι όταν η παραίτηση του γιατρού περάσει στο ΦΕΚ θα γίνει η αντικατάσταση και το ιατρείο θα λειτουργήσει όπως πριν. Μέχρι τότε, δεν φαίνεται κενή η θέση γι αυτό δεν γίνεται η αντικατάσταση.

Σε μήνυση δημότη για σχόλια του στο Facebook, κάτω από ανάρτηση του Ζήση Πατσίκα θα προχωρήσει ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης διότι αφήνονται αιχμές ποινικώς κολάσιμες πράξεις.

Ερώτηση για ποιο λόγο δεν υλοποιούνται έργα για τα οποία υπάρχουν ήδη έτοιμες μελέτες, εγκεκριμένες και πληρωμένες, όπως, το φράγμα άρδευσης, μεταξύ Τριλόφου και Φυτειάς ρώτησε ο Γιάννης Παπαγιάννης. «Παραλάβαμε μελέτες καποδιστριακών δήμων αλλά δεν πληρούν τις σημερινές προδιαγραφές. Ότι μπορούμε να πάρουμε από αυτές το παίρνουμε και κοιτάμε να το προχωρήσουμε. Χρησιμοποιούμε τα στοιχεία που μπορούμε. Προγραμματίζουμε να γίνει ένα μεγαλύτερο φράγμα στον Τρίλοφο, σε άλλη θέση. Θέλει σοβαρή μελέτη του 1,5 εκατομμυρίου. Ελπίζουμε έως το τέλος της θητείας μας να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Υπάρχουν όμως πράγματα που γίνονται. Δημοπρατείται για παράδειγμα το αρδευτικό έργο της Χαράδρας και ακολουθούν και άλλα.