Ζητήματα καθημερινότητας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς σπουδαία ζητήματα η προ ημερησίας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Ενημέρωση για την επίσκεψή του στην Αθήνα έκανε ο δήμαρχος. Γι αυτήν είπε: «Έγιναν Επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην ΔΕΠΑ, στο Υπουργείο Οικονομικών (για παραχώρηση Δικαστηρίων). Περιμένουμε απαντήσεις είτε ξεκινάμε νέες συνεργασίες με τα νέα κυβερνητικά στελέχη».

"Χάνονται χρήματα που μπορούν να εξασφαλιστούν και στον δήμο Βέροιας και είναι θέμα ανικανότητας. Προβλέφθηκαν κάποιες κονδύλια και δεν μπορέσαμε να τα απορροφήσουμε. Είναι απαράδεκτο. Χάνονται έτοιμα χρήματα από το Υπουργείο Υποδομών" σχολίασε ο Γιάννης Παπαγιάννης. «Είπα ότι ο προεκλογικός Παπαγιάννης άλλαξε. Άρχισε τον λαϊκισμό. Μίλησε για ανικανότητα επειδή απεντάσσονται έργα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε πολλά έργα επειδή υπολόγισε ότι δεν θα απορροφηθούν τα χρήματα. Μετά άρχισε να απεντάσσει σωρηδόν» απάντησε ο δήμαρχος.

"Θέλαμε μια λίστα με τα νομικά ζητήματα που είναι ανοιχτά" ζήτησε ο Γιάννης Παπαγιάννης. «Υποψήφια του κ. Παπαγιάννη έλεγε προεκλογικά ότι μπαινοβγαίνω στα δικαστήρια για κακουργήματα. Άρα ο κ. Παπαγιάννης ξέρει ποιες δίκες εκκρεμμούν» απάντησε ο δήμαρχος.

"Πολίτες από τα χωριά ζητάνε να μάθουν αν θα γίνει κάτι στο χωριό τους παρατήρησε ο Γιάννης Παπαγιάννης.

"Τι γίνεται με τα αδέσποτα" ρώτησε ο Γιάννης Παπαγιάννης. «Ο δήμος έκανε μεγάλη προσπάθεια με τα αδέσποτα. Μάζεψε, εμβολίασε και στείρωσε περίπου 500 αδέσποτα. Αυτή την περίοδο, που είναι περίοδος γέννας η κατάσταση είναι τραγική. Μας τηλεφωνούν και βρίσκουμε σε κάδους μικρά σκυλάκια. Αυτά δεν γεννήθηκαν από αδέσποτα, αλλά από δεσποζόμενα ζώα. Θα πρέπει ο κάθε πολίτης να μην αφήνει ζώα ελεύθερα. Ας στειρώνουν τα ζώα. Δεν υπάρχει άλλη λύση» απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος ενημέρωσε ότι στον τομέα καθαριότητας σύντομα θα προσληφθούν εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις και η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Ο Αντώνης Μαρκούλης πρότεινε να γίνει μια εκδήλωση ενημέρωσης στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και να κληθεί ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας να κάνει ενημέρωση.

«Να ληφθεί μέριμνα ώστε να καθαρίζονται οι τάφροι για να μην υπερχειλίζουν, με αφορμή την υπερχείλιση του Τριποτάμου» σχολίασε ο κ. Μαρκούλης. «Δεν έγινε υπερχείλιση. Απλά για λόγους ασφαλείας κλείνει τον δρόμο η τροχαία» απάντησε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

"Υπάρχει πρόβλημα με το πλακόστρωτο στον πεζόδρομο. Θα πρέπει να αποκατασταθεί η βλάβη. Επίσης το πρόβλημα με τις λακκούβες είναι έντονο" πρόσθεσε ο κ. Μαρκούλης.

"Το κοινοβούλιο των Αρμενίων πήρε μια σημαντική απόφαση, την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και των Ασσυρίων. Ο δήμος θα πρέπει να εκθειάσει αυτή την ενέργεια" πρότεινε ο Αντώνης Καγκελίδης.

«Μετά την παραχώρηση των τρακτόρων, ο σύλλογος της Πατρίδας μπορεί να αναλάβει να συντηρήσει το θέμα του ψυγείου και να χρησιμοποιείται από τους συλλόγους για ψύξη» είπε ο κ. Καγκελίδης. «Χρειάζεται τράκτορα για να μετακινηθεί. Πολύ καλή πρόταση. Να δούμε πώς θα υλοποιηθεί» απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

"Για την συντήρηση των αγροτικών δρόμων δεν είναι υπεύθυνοι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Κινδυνεύουν σε περίπτωση ατυχήματος να βρεθούν κατηγορούμενοι" τόνισε ο Αντώνης Καγκελίδης. «Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος μας. Επίσης οι βροχές επιδεινώνουν την κατάσταση. Ας ευχηθούμε ότι ο καιρός θα καλυτερέψει και θα προχωρήσουμε στις εργασίες» είπε ο κ. Σιδηρόπουλος. «Οι πρόεδροι έχουν καλή εικόνα των προβλημάτων στα χωριά τους και πρέπει να ενημερώνουν την δημοτική αρχή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

"Εκφράζω την δυσαρέσκειά μου για την ενημέρωση του δημάρχου. Μας είπε μόνο που πήγε κι όχι τι έκανε. Θέλουμε να μάθουμε τις ακριβώς ειπώθηκε" σημείωσε ο Ζήσης Πατσίκας. «Εγώ θα επιλέξω πότε θα ανακοινώσω κάποια πράγματα. Κάναμε γνωριμία στα Υπουργεία και περιμένουμε αποτελέσματα» σχολίασε ο δήμαρχος.

"Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου αντάλλαξε επιστολές με την ΚΕΠΑ και από αυτό αναδείχθηκε ότι υπάρχουν δημοτικοί χώροι που δεν είναι αδειοδοτημένοι, όπως το Αρχοντικό Σαράφογλου και το Θεατράκι της Ραχιάς" τόνισε ο Ζήσης Πατσίκας. Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ ο κ. Σοφιανίδης σημείωσε: «Δεν ξέρω τι έγινε μέχρι την μέρα που ανέλαβα. Μου είπαν ότι είχαν άλλες πρωτεραιότητες. Για το Θεατράκι της Ραχιάς, η έκδοση άδειας είναι στο τελευταίο στάδιο. Επόμενη που θα αδειοδοτηθεί είναι η αίθουσα της Βεργίνας. Το Αρχοντικό Σαράφογλου χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και οι συνεργάτες μου αναζητούν αν χρειάζεται ειδική άδεια για ομιλίες κάτω των 50 ατόμων».

"Είναι μπλοκαρισμένα τα τοπικά σάιτ σε αντίθεση με τα Αθηναϊκά" υπογράμμισε ο Ζήσης Πατσίκας. «Οι υπάλληλοι θα πρέπει να βλέπουν σάιτ που είναι χρήσιμα στην δουλειά τους» απάντησε ο δήμαρχος.

"Στην οδό Λυσίου, ο δρόμος είναι από μπετόν και με τα χρόνια και την φθορά, βγήκαν τα σίδερα εκτός" γνωστοποίησε η Σοφία Ελευθεριάδου.

"Θα πρέπει να συγχαρούμε τον Ποσειδώνα διότι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο βόλεϊ γυναικών βγήκε πρωταθλητής και προβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία" πρότεινε ο Γιώργος Σοφιανίδης. «Είναι η πρώτη φορά που γυναικεία ομάδα της Βέροιας ανεβαίνει σε τόσο μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ» είπε ο κ. Κορωνάς.

"Στο ερχόμενο συμβούλιο θα φέρουμε στο συμβούλιο το συμφωνητικό για την συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για την τουριστική ανάπτυξη" ενημέρωση ο Βασίλης Λυκοστράτης.

"Συζητήσαμε με τα καταστήματα για την καθιέρωση μιας εκπτωτικής κάρτας και συζητήσαμε το να δημιουργηθούν από τα καταστήματα τοπικά πιάτα για τους επισκέπτες" είπε ο Βασίλης Λυκοστράτης.

"Τι γίνεται με τον ψεκασμό των Κουνουπιών; Κάθε χρόνο καθυστερούν τους ψεκασμούς. Αντί τον Απρίλη τους κάνουν το καλοκαίρι" ρώτησε ο Χρήστος Κούτρας. «Το θέμα το χειρίζεται η Περιφέρεια» είπε ο κ. Σιοδηρόπουλος.

"Πρέπει να επαναφέρουμε το θέμα του προαστικού σιδηροδρόμου. Πρέπει οι δήμοι να συνεργαστούν μεταξύ τους και να διεκδικήσουν την δρομολόγησή του" πρότεινε ο Χρήστος Κούτρας.

Ιατρική εκδήλωση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, στις 26-27 Ιουνίου, με πανελλαδικό χαρακτήρα όπως είπε ο Χρήστος Κούτρας.

Προβλήματα της Ραχιάς μετέφερε ο κ. Πιστοφίδης, πρόεδρος του χωριού. "Έχουμε πρόβλημα με τα σκυλιά και τους κάδους, έχουμε πρόβλημα με τις λακκούβες, υπάρχουν προβλήματα στο κοινοτικό κατάστημα. Χρειάζεται συντήρηση το Θεατράκι. Βούλωσε αποξηραντικό δίκτυο και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. Χρειάζεται σχέδιο επέκτασης η Ράχη. Έχουν γεμίσει τα κοιμητήρια της Ράχης" είπε.

Το Σάββατο 18/4 ο δήμος Βέροιας θα φιλοξενήσει το Ζωγράφειο Σχολείο Κωνσταντινούπολης. 

«Έγιναν πάνω από 120 δωρεάν μαστογραφίες. Όλα πήγαν καλά» ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς το πρόσφατο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην Βέροια.