Logo

Βασίλης Κοτίδης: "Για τέταρτο μήνα στον αέρα οι εξετάσεις οδήγησης" (βίντεο)

Στον 4ο μήνα έχει μπει η αποχή των εξεταστών υποψηφίων οδηγών από τις εξετάσεις οδήγησης. Οι εξεταστές, υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειακών Ενοτήτων, απέχουν από τις εξετάσεις οδήγησης επειδή δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018, έως και 28/9/2018 και επειδή η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει την αποζημίωσει και να εντάξει το έργο των εξετάσεων στο ωράριο εργασίας των εξεταστών.

Τα αιτήματά τους είναι:

Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

Η πολύμηνη αυτή αποχή όμως έχει δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους υποψηφίους οδηγούς όσο και στις Σχολές Οδήγησης. Πολλοί από τους υποψηφίους οδηγούς θέλουν να δίπλωμα για να το χρησιμοποιήσουν στην εργασία τους και δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά χωρίς αυτό ενώ οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών είδαν να έσοδά τους να πιάνουν πάτο με την διακοπή των εξετάσεων. 

Για το θέμα αυτό, στην κάμερα του Πληροφοριοδότη μίλησε ο Βασίλης Κοτίδης, πρόεδρος Σχολών Οδήγησης Ημαθίας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε:

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb