Logo

Εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Flex

Τα American Councils for International Education, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (στην οδό Έλλης 8).

Το πρόγραμμα FLEX, προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο. Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education. Από τη θεσμοθέτησή του το 1992, υλοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 28.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό.

Οι πρώτοι Έλληνες μαθητές, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα FLEX ταξίδεψαν τον Αύγουστο και έχουν ήδη ξεκινήσει τη ζωή τους στις Αμερικανικές οικογένειες και κοινότητες υποδοχής αλλά και τη φοίτησή τους στο Αμερικανικό σχολείο. Προσκαλούμε τους μαθητές που θέλουν να αποτελέσουν τη δεύτερη γενιά FLEX μαθητών να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex από 1 Σεπτεμβρίου έως τις 17 Οκτωβρίου 2019.  Μαθητές με αναπηρία είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

"Περιμένουμε όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση ενημέρωσης όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και  για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό" αναφέρει η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες:, http://ac-see.orgwww. facebook.com/flexingreece/.

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb