tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόσκοποι: Με τον Αργυρό Φοίνικα τιμήθηκε ο θρυλικός "Κάστορας" Θανάσης Στάντζος (φωτογραφίες, βίντεο)

Με την Ανώτατη Προσκοπική Διάκριση, το Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα τιμήθηκε ο θρυλικός "Κάστορας" Θανάσης Στάντζος. 

Ο βραβευόμενος υπήρξε Πρόσκοπος  στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, διατέλεσε Βαθμοφόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, ενώ είναι ακόμη  και σήμερα ενεργό μέλος των Ελλήνων Προσκόπων, ως μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βεροίας. 

Για τις εξέχουσες υπηρεσίες που προσέφερε στην Προσκοπική Κίνηση και την κοινωνία ο κος Στάντζος τιμήθηκε με την Ανώτατη Προσκοπική Τιμητική Διάκριση, του παράσημου «Αργυρού Φοίνικα».  Εκτός από το παράσημο, ως αναγνώριση των υπηρεσιών του αποτελεί σίγουρα το παρατεταμένο χειροκοκρότημα της Βεροιώτικης προσκοπικής κοινότητας, αμέσως μετά την σύντομη ομιλία του.

Η τελετή ξεκίνησε με την είσοδο της σημαίας των προσκόπων στην αίθουσα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας Ματθαίος Πιστοφίδης, ο Πρόεδρος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ισίδωρος Κανέτης και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Αναγνώστηκαν τα δέκα άρθρα του νόμου των προσκόπων, ενώ στη συνέχεια ο Νίκος Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του κου Στάντζου (με το ψευδώνυμο Κάστορας).

Σε βίντεο προβολή οι θεατές είδαν στιγμιότυπα από τη ζωή του κου Στάντζου ως παιδί πρόσκοπος, έως και πρόσφατα με τις προσκοπικές δράσεις που συμμετείχε σε Ελλάδα κι εξωτερικό.

Ακολούθησε χαιρετισμός του κου Στάντζου. Ο θρυλικός "Κάστορας" δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στην οικογένειά του. "Προσπάθησα να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο, προσπάθησα να δουλέψω πάνω στις αρχές των προσκόπων. Θα μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα, αλλά αυτό το αφήνω ως στόχο στους νεότερους", σημείωσε μεταξύ των άλλων.  

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων τιμής από εκπροσώπους προσκοπικών συστημάτων και της οικογένειάς του και με την αποχώρηση της σημαίας των προσκόπων.

Στο τέλος παρατέθηκε μπουφές, με εκλεκτά εδέσματα.

Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπρόεδρος ΔΣ Δήμου Βέροιας Δημήτρης Πυρινός, ο Διοικητής της Ι ΜΠ Σάββας Κολοκούρης, ο πρώην Διοικητής της ΙΜΠ Γιώργος Βίνιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσης Κούγκας, ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Παλαμούτης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής, ο πρώην διευθυντής ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, η πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, πολίτες - μέλη της προσκοπικής κοινότητας κ.α.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69