Logo

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+ παρουσίασε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας (φωτογραφίες)

Ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ με τίτλο «Ο ΒΙΟΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ως ολοκληρωμένη μέθοδος προώθησης βιολογικών προϊόντων και αγροτουριστικών υπηρεσιών» διοργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Η Καθηγήτρια Γεωπόνος, Παναγιώτα Τσαχουρίδου παρουσίασε και συντόνισε την εκδήλωση, λέγοντας ότι πρόκειται για την τρίτη ημερίδα του προγράμματος Erasmus+ που διοργανώνει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα. «Οι 15 μαθητές ταξίδεψαν τον Σεπτέμβριο του2017 στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, για 15 ημέρες για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Οι στόχοι ήταν να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη δημιουργικότητα τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις οικονομικές και πολιτισμικές συνθήκες της περιοχής της Βαρκελώνης. Να αποκτήσουν έγγραφο κινητικότητας europass, το οποίο αναγράφει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της δραστηριότητας και τα αναπτυξιακά της αποτελέσματα, με αναφορά σε γνώσεις, σε δεξιότητες και ικανότητες. Να αποκτήσουν βεβαίωση παρακολούθησης από τον φορέα υποδοχής και να συμμετέχουν σε πολιτιστικές επισκέψεις στην Βαρκελώνη και την περιφέρειά της», είπε. «Η σημερινή εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στο σχολείο, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια δύο μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, από τα 15 άτομα που επισκέφθηκαν την Ισπανία, παρουσίασαν το πρόγραμμα με εικόνες και μουσική. Σε βίντεο προβολή οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν φωτογραφίες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι των παιδιών στην Ισπανία. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε οργανισμούς, ερευνητικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.α., οι μαθητές έδωσαν μορφή στην ιδέα τους. Σε συνεργασία με τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών δημιούργησαν μακέτα και διαφημιστικό φυλλάδιο, για την εικονική βιοαγροτουριστική τους επιχείρηση (οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να τη δουν μπαίνοντας στο Επιμελητήριο), ενώ το φυλλάδιο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να γίνει γνωστή η δράση της μονάδας στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Η εικονική βιοαγροτουριστική επιχείρηση με τον διακριτό τίτλο “kiwi βιοκατάλυμα», με έδρα στην περιοχή Μετόχι Ημαθίας, δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας, συντήρησης και μεταποίησης βιολογικών φρούτων, στην λειτουργία ενός αγροτουριστικού καταλύματος μέσα στο αγρόκτημα, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει εκπαίδευση και ενημέρωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ίδιας της επιχείρησης, θέματα βιολογικής γεωργίας, προστασίας του περιβάλλοντος ακόμη και εναλλακτικές τουριστικές δράσεις στην περιοχή της έδρας της.

Στο τέλος της εκδήλωσης αποδόθηκαν στους μαθητές βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος, λέγοντας δυο λόγια για τις εντυπώσεις τους. Παράλληλα προσκλήθηκαν στο βήμα επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό και βοήθησαν τους μαθητές, να μιλήσουν για την εμπειρία τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος ήταν οι καθηγήτριες Παναγιώτα Τσαχουρίδου και Κατερίνα Ψιψίκα.

Κλείνοντας οι επισκέπτες τίμησαν τον μπουφέ, με τα γλυκά κι αλμυρά εδέσματα.

{jlex}flickr:72157662666606887{/jlex}

Copyright © 2007 - 2023 - Πληροφοριοδότης Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται - Ανάπτυξη LEONweb