tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημαθία: Στον «αέρα» η μεταφορά προσφυγόπουλων στα σχολεία

Δεν χτύπησε το πρώτο κουδούνι για περίπου 280 προσφυγόπουλα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας καθώς δεν υπάρχουν λεωφορεία μεταφοράς τους από τις Δομές Φιλοξενίας στα σχολεία. Τα περισσότερα σχολεία απέχουν τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα από το camp που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Αλεξάνδρειας. Ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών οι οποίοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί το ζήτημα άμεσα. Τα συγκεκριμένα παιδιά φοιτούν στα σχολεία της περιοχής τα τελευταία 4 χρόνια. Την Πέμπτη (12/9) μερίδα γονέων μετέφερε με δική του ευθύνη τα παιδιά τους στα σχολεία είτε διασχίζοντας πεζή το κεντρικό δρόμο που συνδέει το στρατόπεδο Αλεξάνδρειας με το 3ο, 7ο και 4ο δημοτικό της περιοχής είτε κουβαλώντας τα σε ποδήλατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς δεν έχουν ακόμη ανανεωθεί οι συμβάσεις μεταφοράς των προσφυγόπουλων από τις δομές φιλοξενίας στα σχολεία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα και σε άλλα camp προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα. Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και με την δομή προσφύγων στις Βαρβάρες Βέροιας η οποία τελεί υπό κατάληψη από την Τετάρτη. Δύο εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι στο στρατόπεδο Αλεξάνδρειας όπου και βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των προσφυγόπουλων μοιράζουν από χθες το πρωί υπεύθυνες δηλώσεις στους γονείς. Σ΄ αυτές ζητούν από τους πρόσφυγες να δηλώσουν ότι με δική τους ευθύνη θα μετακινούνται από και προς το σχολείο τα παιδιά τους μέχρι να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

«Σήμερα ήρθαν κάποια προσφυγόπουλα στο σχολείο που τους έφεραν οι γονείς τους. Όσα έρχονται εμείς τα υποδεχόμαστε κανονικά. Το ζήτημα της μεταφοράς είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τις δομές φιλοξενίας οι οποίες και πρέπει να το λύσουν» είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: www.ethnos.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69