tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διευθυντές Γυμνασίων της Νάουσας κλήθηκαν από την αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις για το μάθημα των θρησκευτικών

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Νάουσας κλήθηκαν οι διευθυντές των Γυμνασίων της πόλης προκειμένου να απολογηθούν επειδή –άκουσον, άκουσον– διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών από τα εγκεκριμένα βιβλία του υπουργείου Παιδείας.

Η υπόθεση φαίνεται ότι σχετίζεται με παλαιότερη επιστολή της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας προς τους φορείς της περιοχής με την οποία ζητούσε ουσιαστικά να σταματήσει η διδασκαλία του μαθήματος από τα υφιστάμενα βιβλία αφού υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση Γαβρόγλου στη βάση της οποίας εκδόθηκαν τα ανωτέρω βιβλία.

Η Ενωση Γονέων από τον Φεβρουάριο με ανακοίνωσή της αναφερόταν στην απόφαση του ΣτΕ (1749 και 1752/ 2019) σημειώνοντας πως με αυτές «κρίθηκε επίσης ότι με τα νέα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών διαπράττεται αξιόποινη πράξη». Και ακολούθως η Ενωση σχολίαζε πως «με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα, η μη συμμόρφωση και επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» τονίζει χαρακτηριστικά ότι «αρχικά αναρωτιόμαστε γιατί η αναφορά αυτή δεν μπήκε στο αρχείο και καλούμε κάθε αρμόδιο να άρει την κλήση των διευθυντών σε απολογία». Ωστόσο συνεχίζει και υπογραμμίζει: «Η ενέργεια είναι προφανές ότι ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Δηλαδή για το παραμικρό θέμα θα καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αστυνομία; Εκαναν κάποιο έγκλημα; Ποιο είναι αυτό;

»Τι δουλειά έχει η αστυνομία με την εκπαιδευτική διαδικασία; Ποια η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;». Καλεί δε «τα υπουργεία και τους υπουργούς Παιδείας (Κεραμέως), Δικαιοσύνης (Τσιάρα) και Προστασίας του Πολίτη (Χρυσοχοΐδη) να παρέμβουν άμεσα για να παύσουν πάραυτα τέτοιου περιεχομένου ενέργειες εναντίον συναδέλφων».

Πηγή: https://www.efsyn.gr/

Τι λέει η Ένωση Γονέων Νάουσας

Από την πλευρά της η Ένωση Γονέων Νάουσας με ανακοίνωση του προέδρου της στο διαδίκτυο αναφέρει:

"Ως πρόεδρος της Ενώσεως συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Νάουσας θα ήθελα να ενημερώσω γονείς και διδασκάλους πως από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στους Διευθυντές όλων των σχολείων του Δήμου μας, όλων των φορέων μεταξύ αυτών και της εισαγγελίας, των Βουλευτών του Νομού μας και του Δημάρχου της Πόλης μας, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με την οποία ζητούσαμε να επιληφθούν του θέματος ότι οι φάκελοι μαθήματος Θρησκευτικων βάση των απόφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν  αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές,αντιορθόδοξες, και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι  τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών».

Καλέσαμε όλους τους φορείς 

1) Να αποσυρθούν άμεσα τα παράνομα-αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και αντιχριστιανικά βιβλία-Φακέλους  του μαθήματος των Θρησκευτικών με αντικατάσταση αυτών με έντυπο υλικό Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου  (έως ότου εκδοθούν τα νέα βιβλία θρησκευτικών από το Υπουργείο σύμφωνα με ό,τι προβλέπει ο νόμος).

2) Να πραγματοποιηθεί άμεση ενημέρωση Γονέων  και  μαθητών όσον αναφορά την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέσσερεις μήνες μετά από όλο αυτό και χωρίς καμία αντίδραση από τότε, σήμερα ο εισαγγελέας καλεί τους Διευθυντές των σχολείων για διευκρινήσεις σχετικά με το μάθημα. Εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν κάναμε μηνυτήρια αναφορά για κανέναν, ούτε έχουμε πρόθεση κακή για κάποιον, παρά μονάχα με αισθήματα καλής προαίρεσης να ενημερώσουμε τους γονείς για τα παιδιά μας, για το αύριο του τόπου μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69