tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο παγκόσμιο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας

Στο παγκόσμιο δίκτυο σχολείων πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών εντάχθηκε το 1ο ΕΚ Βέροιας και του απονεμήθηκε έπαινος για την προσέγγισή του στον στόχο 3: «Καλή υγεία και ευημερία».

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020, 48 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 23 μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βέροιας, εκπαιδεύτηκαν με Ευρωπαϊκή πιστοποίηση στην βασική υποστήριξη ζωής και την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED). Οι δεκαέξι συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους για να γίνουν οι ίδιοι εκπαιδευτές. Στο 1ο ΕΚ εγκαταστάθηκε με χρησιδάνειο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και βρίσκεται για 10 μήνες τον χρόνο, αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Έτσι το 1ο ΕΚ μπορεί να έχει το σήμα του "Δικτύου σχολείων σε δράση" για τους βιώσιμους στόχους ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (inaction SDG’s* Schools Club) και οι μαθητές του 1ου και 3ου ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στην δραστηριότητα να νοιώθουν υπερήφανοι πρεσβευτές των 17 βιώσιμων στόχων για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Οι 17 SDG’s* υιοθετήθηκαν σε Παγκόσμια συμφωνία το 1995, όπου περισσότεροι από 190 ηγέτες εκπροσωπώντας σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας, δεσμεύτηκαν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών.

"Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις εκπαιδευτικούς Γεωργία Κούτλα και Αλεξάνδρα Παπαγιάννη που οργάνωσαν τις δραστηριότητες με πάθος και αφοσίωση και δημιούργησαν συλλογική συνείδηση, ώστε στην προσπάθεια για διασφάλιση της ζωής και της υγείας, να μην μείνει κανείς πίσω…" αναφέρει η ανακοίνωση του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69