tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ακίνητα: Έρχονται παρεμβάσεις για ελάφρυνση των ιδιοκτητών

Από φέτος θα στηρίξει η κυβέρνηση τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από τη διοικητική απόφαση «κουρέματος» των ενοικίων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» αποκάλυψε ότι στο υπουργείο ετοιμάζουν πρωτοβουλία ανακούφισης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, για την οποία «εξετάζουμε εάν θα είναι εντός του 2020 ή στις φορολογικές δηλώσεις του 2020, για το 2021».

Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται αφορούν τη φορολογία εισοδήματος αν και στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν σενάρια για έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι που θα εισπράξουν μειωμένα κατά 40% εισοδήματα από ενοίκια για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Τα σενάρια

Το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι να μην φορολογηθούν τα μειωμένα ενοίκια που θα εισπράξουν φέτος οι φορολογούμενοι.

Αυτό μπορεί να γίνει με τη δήλωση των μειωμένων ενοικίων στην φορολογική δήλωση του 2021 και τη μη φορολόγησή τους.

Σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν μια μερική αποκατάσταση του εισοδήματος που έχασαν φέτος.

Σε ό,τι αφορά την άμεση ελάφρυνσή τους, δηλαδή από φέτος τα σενάρια που έχουν εξεταστεί, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

– τη μείωση του φόρου εισοδήματος έως και 5% στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης επιλέξει να εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης

– τη μείωση του φετινού ΕΝΦΙΑ για όσους ιδιοκτήτες επλήγησαν από τη μείωση των μισθωμάτων και εξοφλήσουν εφάπαξ τον φόρο

– την έκτακτη δήλωση της απώλειας εισοδήματος των ιδιοκτητών από φέτος και την παροχή μιας πίστωσης φόρου, ως ποσοστό του εισοδήματος που έχασαν (π.χ. 10 έως 30%).

Παρατείνεται και τον Μάιο η έκπτωση 40% στα ενοίκια

Συνεχίζεται και το Μάιο η έκπτωση 40% στην πληρωμή ενοικίου της επιχείρησης, της πρώτης κατοικίας και της φοιτητικής κατοικίας.

Πηγή: www.in.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69