tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καταστροφικό για τους ιδιοκτήτες κυλικείων το κλείσιμο των σχολείων

Πολύ βαρύ ήταν το πλήγμα που προκάλεσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην χώρα μας, στους ιδιοκτήτες κυλικείων δημοσίων σχολείων στην Ημαθία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα γενικότερα. Το αποτέλεσμα του κλεισίματος των σχολείων ήταν καταστροφικό για τους επαγγελματίες του κλάδου. "Μας έκλεισαν σε...ένα βράδυ. Χωρίς να έχουμε ενημέρωση γι το τι πρόκειται να γίνει, στις 10 Μαρτίου κλείσαμε και παραμένουμε κλειστοί ακόμη. Ήταν καταστροφικό το κλείσιμο για εμάς" δηλώνει στον "Πληροφοριοδότη" η πρόεδρος του Σωματείου Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ημαθίας, Γεωργία Τζέτζιου.

Όπως μας είπε η κ. Τζέτζιου, αυτή και οι συνάδελφοί της εκτός από το μεροκάματο που στερήθηκαν αναγκάστηκαν να πετάξουν και τρόφιμα που είχαν προμηθευτεί και δεν μπόρεσαν να πουλήσουν. 

Για τους ιδιοκτήτες κυλικείων δημοσίων σχολείων, οι εργάσιμες ημέρες της σεζόν είναι 185. Με τα μέτρα που επιβλήθηκαν όμως φέτος, με τα βίας ξεπέρασαν τις 80 περίπου. "Ενώ παραμένουμε κλειστοί, τα έξοδά μας τρέχουν. Βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμοί ηλεκτρικού και νερού πρέπει να πληρωθούν. Προσπαθούμε να επιτύχουμε μια μείωση των μισθωμάτων μας, όπως συνέβη και με τις λοιπές επιχειρήσεις που είχαν μείωση στο ενοίκιο" σημειώνει η κ. Τζέτζιου και προσθέτει: "Όπως μας έκλεισαν, έπρεπε να βρουν τρόπο να μας ανοίξουν. Περάσαμε σεμινάρια, έχουμε πάρει πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ και μπορούσαμε να διαχειριστούμε την τωρινή κατάσταση λειτουργώντας τα κυλικεία μας. Δεν είναι μόνο ο τζίρος που θα κάναμε. Είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι πολύ δύσκολο για εμάς να μένουμε σπίτι. Χάσαμε την επαφή με την δουλειά μας".

Εκτός από την προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στα τρέχοντα έξοδα, οι ιδιοκτήτες κυλικείων αγωνιούν και για το μέλλον τους. "Μείναμε όρθιοι και κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα που έστρωσαν τα πράγματα ήρθε ο κορονοϊός και απειλούμαστε με κλείσιμο. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο και αν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε" τόνισε η κ. Τζέτζιου και απηύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς βουλευτές να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα τους. "Θέλουμε να ασχοληθεί η τοπική πολιτική ηγεσία με το πρόβλημά μας και να βρούμε μια λύση" σημείωσε.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69