tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άνοιξαν όλα τα ξενοδοχεία του νομού - Έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι

Άνοιξαν χθες Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Η περίοδος καραντίνας τους έληξε αλλά οι πληγές που δημιούργησε το τρίμηνο κλείσιμο είναι ακόμη ανοιχτές.

Στην Ημαθία άνοιξαν όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενοδόχοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. "Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Είναι σαν μακροβούτι σε λιμνάζοντα νερά. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί" σχολίασε στον Πληροφοριοδότη ο Δημήτρης Μάντσιος, πρόεδρος των ξενοδόχων στην Ημαθία. 

Σε ερώτηση τι άφησε πίσω της η καραντίνα του κορονοϊού, ο κ. Μάντσιος αναφέρει: "Οι πληγές που έμειναν ανοιχτές είναι οικονομικές και ψυχολογικές. Οι οικονομικές αφορούν το διάστημα που ήμασταν κλειστοί. Από την μια δεν είχαμε έσοδα και από την άλλη, μετατοπίσαμε κάποια από το έξοδά μας πίσω και τώρα θα τα βρούμε μπροστά μας. Όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι, υπάρχει φόβος και αβεβαιότητα. Ο φόβος αφορά το τι μπορεί να κουβαλά ο κάθε επισκέπτης που θα έρθει. Η αβεβαιότητα είναι το τι θα γίνει αν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού στις μονάδες μας".

Δύσκολο καλοκαίρι

Μπορεί τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας να άνοιξαν στο νομό μας ωστόσο το καλοκαίρι που έχουν μπροστά τους αναμένεται πολύ δύσκολο. "Εμείς εδώ στην Ημαθία το καλοκαίρι δεν δουλεύαμε με επισκέπτες που θα ερχόντουσαν να δουν τις περιοχές μας και θα έμεναν για μια εβδομάδα. Οι κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν ένα μεγάλο έσοδο για εμάς και από την στιγμή που δεν θα γίνουν το φετινό καλοκαίρι, είναι μια μεγάλη απώλεια για τα ξενοδοχεία του νομού" σημειώνει ο κ. Μάντσιος.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Μάντσιος σημειώνει: "Δεν πάρθηκαν τα μέτρα που εμείς προτείναμε. Το ότι μειώθηκε ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά δεν σημαίνει ότι μειώθηκε ο ΦΠΑ στον τουρισμό. Εμείς προτείναμε να μειωθεί ο φόρος στις διανυκτερεύσεις".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69