tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απεργία στο Τελωνείο Βέροιας

Το διαχρονικό πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης του Τελωνείου Βέροιας, σε συνδυασμό με την απουσία λύσεων του εν λόγω προβλήματος από πλευράς της διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε. οδήγησαν την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος στη λήψη απόφασης προκήρυξης 48ωρης απεργίας στο Τελωνείο Βέροιας κατά την συνεδρίαση στις 16/07/2020 σε εκτέλεση απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ο.Τ.Υ.Ε. την Τρίτη 28/07/2020 και την Τετάρτη 29/07/2020.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται ακόμη: "Η υποστελέχωση της συγκεκριμένης τελωνειακής μονάδας έχει φτάσει σε ακραίο σημείο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και περαιτέρω μείωση προσωπικού. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει ως αποτέλεσμα, αφενός την έκθεση των εναπομεινάντων τελωνειακών υπαλλήλων σε διαρκείς κινδύνους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και αφετέρου την μη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου και του υγιούς εμπορίου της περιοχής.

Το Τελωνείο Βέροιας ως ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά τελωνεία της χώρας, με πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών, πολύ μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα και επιφορτισμένο με το σύνολο των αρμοδιοτήτων της τελωνειακής υπηρεσίας στο νομό Ημαθίας είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στο έργο του δίχως σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό.

Διευκρινίζεται ότι σήμερα στο τελωνείο Βέροιας υπηρετούν 9 συνάδελφοι, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 18 και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 3 εκ των πιο έμπειρων συναδέλφων του τελωνείου δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα το Τελωνείο Βέροιας να καλείται να ανταπεξέλθει στο μεγάλο έργο του με 6 τελωνειακούς υπαλλήλους.

Καλούμε την διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. να αναλάβει τον υπηρεσιακό της ρόλο, τις ευθύνες που της αναλογούν και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του τελωνείου Βέροιας.

Προς ενημέρωση των συναλλασσομένων πολιτών και φορέων με το Τελωνείο Βέροιας κατά τη διάρκεια της ως άνω απεργίας θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το αρ. 21 του Ν. 1264/82, όπως ισχύει σήμερα. Το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας, θα προβαίνει μόνο σε τελωνειακές εργασίες που έχουν σχέση με την εισαγωγή και εξαγωγή ευπαθών ζωτικής ή εθνικής σημασίας προϊόντων, δηλαδή θα προβαίνει στην παράδοση μόνο:

α) Στρατιωτικών εφοδίων (το σύνολο αυτών με την προϋπόθεση ότι συνοδεύονται με έγγραφο του αρμοδίου Αρχηγείου)

β) Υγειονομικού υλικού και φαρμάκων (αποκλειστικά σε αυτά που αφορούν στις ανάγκες των Νοσοκομείων)

γ) Καυσίμων (αποκλειστικά σε αυτά που αφορούν στις ανάγκες των Νοσοκομείων και των μέσων μαζικής μεταφοράς)

δ) Ζώντων ζώων

Επίσης, θα επιλαμβάνεται όλων των περιπτώσεων λαθρεμπορίας και όχι μόνο των σοβαρών που προβλέπει ο νόμος, καθώς και της δίωξης ναρκωτικών, ως συνήθως.

Κατά συνέπεια, δεν θα τελωνίζονται - παραδίδονται -εξάγονται, αφού δεν θεωρούνται ευπαθή ζωτικής ή εθνικής σημασίας τα παρακάτω είδη που, ενδεικτικά, αναφέρονται:

  • Φρέσκα ψάρια και κρέατα, κατεψυγμένα ψάρια και κρέατα
  • Νωπά φρούτα-λαχανικά και γάλατα,  παγωτά,  γιαούρτια, λουλούδια κ.λ.π."

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69