tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε μονοψήφιο αριθμό τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Μόλις 3 ήταν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Το σύνολό τους έφτασε τα 2853. Εκ των κρουσμάτων, το 55% αφορά άνδρες, ενώ 612 (21.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.4736 (50%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 ασθενείς νοσηλεύονται στην εντατική με διάμεση ηλικία τα 72 έτη. Εξ αυτών, 8 είναι γυναίκες και το 95.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 98 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Τέλος, 2 θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και το σύνολό τους έφτασε τους 168. Όσον αφορά στους νεκρούς οι 49 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Επιστρέφοντας έμμεσα στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, όπου αναμένεται τη Δευτέρα η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμά τους, ο κ Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ελληνική μελέτη από πανεπιστημιακούς του ΕΚΠΑ, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του έδειξε σημαντική έκπτωση των οσφρητικών λειτουργιών σε ενήλικες ασθενείς με την νέα νόσο.

«Η μελέτη χρησιμοποίησε αντικειμενικό τρόπο μέτρησης οσφρητικής δυσλειτουργίας με ειδικά τεστ και ανίχνευσε διαταραχές της όσφρησης σε 64% των ασθενών» είπε και συμπλήρωσε πως:

«Οι κοροναϊοί προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2. Είναι το περίφημο ένζημο που αποτελεί την πόρτα του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας».

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε πείραμα που έγινε το οποίο απέδειξε ότι πίθηκοι είχαν αναπτύξει αντισώματα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη φορά που νόσησαν. «Αυτή η μελέτη μπορεί να βοηθήσει για το εμβόλιο» σχολίασε χαρακτηριστικά.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69