Οδηγός διατροφής για γάτες και σκύλους από το Petshop88

Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες και οι σκύλοι είναι σαρκοβόρα ζώα και αν ήταν μακριά από το σπίτι θα κυνηγούσαν θηράματα για να ζήσουν! Όμως η αγαπημένη σας γάτα και ο πιστός σας σκύλος ζουν στο σπίτι, γι΄αυτό πρέπει να τους χαρίσετε υψηλής ποιότητας τροφή, χωρίς συμβιβασμούς, για να τα έχετε κοντά σας για πολλά χρόνια ακόμα ακμαία και δυνατά.

Κουτάβια και γατάκια

Τον πρώτο μήνα τα μικρά απολαμβάνουν το γάλα που τους παρέχει η μητέρα τους, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους. Αργότερα θα έρθουν στα χέρια σας. Μπορείτε να συνεχίσετε το γάλα για λίγο καιρό, εντάσσοντας σιγά σιγά μία ειδική ξηρά τροφή για κουτάβια και νεαρά γατάκια.

Σε αυτήν την τρυφερή ηλικία, πρέπει να προσέχετε, ώστε να δίνετε στο ζωάκι σας, μόνο τις αναγραφόμενες ποσότητες, για να αποφύγετε προβλήματα που έχουν να κάνουν με το βάρος.

Όταν ενηλικιωθεί ο σκύλος και η γάτα μπορούν να ακολουθήσουν την διατροφή που θα σας συστήσει ο κτηνίατρος, παράλληλα με τις δικές τους γευστικές προτιμήσεις, οι οποίες ποικίλουν από ζώο σε ζώο.

Ακολουθήστε τις παρακάτω κτηνιατρικές συμβουλές για τον σκύλο και την γάτα σας:

  • Μην δίνετε τροφές που δεν προορίζονται για την ηλικία τους.

  • Μην τους αλλάζετε τροφή από την μία μέρα στην άλλη. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι από κάποια εταιρεία ανακατέψτε την ξηρά τροφή ή την κονσέρβα με άλλο φαγητό και μετά προχωρήστε στην αλλαγή.

  • Πολύ βασικό, είναι να πλένετε τα τάπερ τους

  • Αποθηκεύστε τις τροφές σε κλειστά σκιερά μέρη, μακριά από υγρασία.

Βρείτε μία τεράστια ποικιλία τροφών από το Pet Shop 88, αλλά και ειδικές κλινικές δίαιτες για σκύλους και γάτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.