Εσύ έκανες τη μηνιαία σου συντήρηση;

Τονίσαμε και επαινέσαμε τη χώρα μας και τις κατασκευές τις όσον αφορά την απομάκρυνση των αστικών λυμμάτων κυρίως την τελευταία 20ετία. Ευχαριστήσαμε την τεχνολογία και την εξέλιξη της επιστήμης σ'αυτό τον τομέα και ανασάναμε βαθιά, χωρίς ενδοιασμούς και φόβο μη μας έρθει η μπόχα στη μύτη όπως γινόταν άλλωτε.

Τι γίνεται όμως στα αστικά κεντρικά σημεία, αυτά που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και που χτίστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες, εκεί όπου η ανακαίνηση του αποχετευτικού δικτύου είναι προβληματική ή και αδύνατη;

Εκεί δυστυχώς, θέλεις εξαιτίας της παλαιότητας, θέλεις επειδή δεν μερίμνησε εξ'αρχής ο κατασκευαστής, θέλεις επειδή γίνεται κακή χρήση, θέλεις επειδή στη χώρα μας βρέχει ξαφνικά και πολύ -ειδικά το καλοκαίρι- τα φρεάτια γεμίζουν νερό και φράζουν από τα φύλλα των δέντρων και τα σκουπίδια.

Εδώ είναι λοιπόν αναγκαία η παρουσία των κυρίων των αποφράξεων που με τον άρτιο εξοπλισμό τους, τελευταίας τεχνολογίας, το έμπειρα καταρτισμένο προσωπικό τους και με διακριτικότητα έρχονται να λύσουν κάθε πρόβλημά μας που αφορά στην αποχέτευση, την απομάκρυνση των λυμμάτων και την απόφραξη των φρεατίων.

Και κάνουν καλή δουλειά, πολύ καλή είναι αλήθεια. Παίρνουν το πρόβλημά μας και το κάνουν δικό τους και δε φεύγουν αν δεν το επιλύσουν. Δν μας αφήνουν στα “κρύα του λουτρού” ! Αφήνουν την αποχέτευση σε τετοια καλή κατάσταση που χαίρεσαι να τη βλέπεις!

Το ποιο ευχάριστο απ'ολα είναι πως όταν τους καλέσεις ξέρεις πως θα ανταποκριθούν άμεσα, θα δράσουν γρήγορα, θα είναι διακριτικοί και εχέμυθοι στα ευρήματά τους και σίγουρα, όταν θα χρειαστεί , πάλι αυτούς θα θελήσεις να καλέσεις.

Και μάλλον καλά θα κάνεις να τους καλείς περιοδικά, σε μηνιαία βάση ας πούμε, ένα καθαρισματάκι κάθε τόσο δεν εβλαψε κανέναν (ούτε πρόκειται) και σε κρατάει και μακρυά από βάσανα ιδίως αν έχεις διαλέξει να κατοικείς στο κέντρο της πόλης.

Οι κύριοι των εκκενώσεων είναι συνεπείς, σε θυμούνται κι εσένα και τις ανάγκες του αποχετευτικού σου. Δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ!

Αποκτήστε αυτή την καλή συνήθεια μην διστάζετε. Βοηθήστε τις αποχετεύσεις σας να παραμένουν καθαρές ούτως ώστε να μην ξαναβρεθείτε στη δυσάρεστη θέση ν'αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Εξάλλου η περιοδική συντήρησή του εξασφαλίζει την καλή του λειτουργία πέρα από τη φροντίδα σας για το περιβάλλον (τι; εσείς δεν έχετε περιβαλλοντική ευαισθησία; ) . Η περιοδική συντήρηση καθυστερεί τη φθορά, κι έχει μειωμένο κόστος σε σχέση με το κόστος αντιμετώπισης μιας έκτακτης ζημίας. Επίσης μπορεί να απαλλάξει ή και να διαγνώσει έγκαιρα την προδιάθεση για χειρότερες ζημιές που μπορεί να παρουσιάσει ένα παλαιωμένο, ταλαιπωρημένο δίκτυο εξοικονομώντας χρόνο, χρήμα και δυσαρέσκεια ενώ διατηρεί την υγιεινή του χώρου που ζούμε ή λειτουργούμε.

Σκεφτείτε το κι εσείς. Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να επισκευάζεις. Ο χρόνος είναι χρήμα και το χρήμα δυστυχώς ολίγον!

Το άρθρο είναι προσφορά της εταιρείας Αποφράξεις Ανδρώνης δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο http://apofraxeis-andronis.gr/voria-proastia/khfisia/