Επιλέγοντας τα καλύτερα φυτικά καλλυντικά και αιθέρια έλαια για αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι μία πρακτική στην οποία χρησιμοποιούνται φυτικά καλλυντικά και αιθέρια έλαια που εξάγονται από τα λουλούδια, το φλοιό, το μίσχο, τα φύλλα, τις ρίζες ή άλλα μέρη του φυτού, για να ενισχύσουν την ψυχολογική και σωματική ευεξία του ατόμου.

Εισπνέοντας το άρωμα από αυτά τα βασικά έλαια, διεγείρεται η λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ μπορούν επίσης να απορροφηθούν από το δέρμα, προσφέροντας χαλάρωση και εξασφαλίζοντας την καλή υγεία ολόκληρου του σώματος.

Έχοντας αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για μία ποικιλία εφαρμογών, όπως η ανακούφιση του πόνου, η βελτίωση της διάθεσης και η αυξημένη γνωστική λειτουργία, ενώ υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων στην αγορά, το καθένα από τα οποία, έχει τις δικές του μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Ακολουθούν τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια που έχουν αποδειχθεί πολύτιμοι βοηθοί στην καθημερινότητά μαςαλλά και στην ψυχική και σωματική μας υγεία και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως με θαυματουργά αποτελέσματα.

Έχετε άγχος, πίεση και εκνευρισμό; Η λεβάντα θα σας σώσει

Τα αιθέρια έλαια λεβάνταςέχει αποδειχθεί ότι διώχνουν την ένταση, μειώνουν το άγχος κατευνάζοντας τους μυϊκούς πόνους και εναρμονίζουν τις αισθήσεις. Χαλαρωτική και ηρεμιστική, η Λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για το στρες αλλά και ως φάρμακο κατά της αϋπνίας.

Δερματικά προβλήματα; Μην πιείτε το τσάι, αλείψτε το!

Τα αιθέρια έλαια τεϊόδεντρου αποτελούν ένα πολύ δυνατό γιατρικό για τα προβλήματα του δέρματος ενώ χρησιμοποιούνται και για την αντιμετώπιση των μολύνσεων ευρέως φάσματος. Η επάλειψη τους στο δέρμα ανακουφίζει από ερεθισμούς και δερματικά προβλήματα και χαρίζει λεία και απαλή επιδερμίδα.

Κρυολόγημα, καταρροή και μπούκωμα; Αναπνεύστε με λεμόνι

Τα αιθέρια έλαια λεμονιού χαρίζουν φρεσκάδα και αίσθηση καθαριότηταςστο χώρο, ενώ η έντονη οσμή τους, σας βοηθάει να ανοίξετε τις αναπνευστικές σας οδούς και να συνέλθετε από το ενοχλητικό μπούκωμα του κρυολογήματος.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα της Διατροφολογικής (και βρείτε ακόμα περισσότερα φυτικά καλλυντικά και αιθέρια έλαια κάθε είδους σε ασυναγώνιστες τιμές.