Top 5 συνταγές μαγειρικής και εορταστικά γλυκά που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε τα ίδια και τα ίδια και θέλετε μία αλλαγή στο καθημερινό μενού της οικογένειας; Ότι μέρα και να είναι, σας προτείνουμε μερικές συνταγές για μεσημεριανό και για αμαρτωλά, λαχταριστά επιδόρπια για να απολαύσετε μετά το γεύμα σας.

Ζυμαρικό με γαρίδες

Stop στις απλές μακαρονάδες με κιμά και με τυριά. Όλο το σκέφτεστε και δεν το επιχειρείτε ποτέ στην κουζίνα σας. Γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, φρέσκο βασιλικό και φέτα! Μεγάλος τίτλος αλλά εύκολη εκτέλεση της συνταγής. Βρείτε την εκτέλεση για αυτό το μοναδικό πιάτο 2 μερίδων, ιδανικό για να το απολαύσετε με το ταίρι σας.

Όσπρια…αλλιώς!

Τα ρεβίθια σούπα είναι ένα από τα παραδοσιακά φαγητά που όμως αρκετοί από εσάς δεν χαμογελάτε όταν βλέπετε στο τραπέζι της κουζίνας. Βρείτε το εδώ, μαγειρεμένο σαν σαλάτα με φέτα, κρεμμυδάκι και δυόσμο. Ένα μυρωδάτο πιάτο που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα όσπρια.

Φιλέτο με μανιτάρια

Κρεμώδης σάλτσα με χοιρινό φιλέτο σοτέ με μουστάρδα, μανιτάρια και ταλιατέλες! Ακολουθήστε κατά γράμμα τη συνταγή για να βγει το κρέας κυριολεκτικά….λουκούμι. Εκτός από ταλιατέλες μπορείτε να το συνοδεύσετε και με  άλλα ζυμαρικά της επιλογής σας.

Μικρά μάφινς με cranberries και κανέλα

Μπορεί να είναι χριστουγεννιάτικη συνταγή αλλά αυτά τα μάφινς είναι τόσο λαχταριστά και αφράτα που μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τις 365 μέρες τον χρόνο. Ιδανικά για ένα γλυκό σνακ μέσα στη μέρα και για πρωινό που μαζί με γάλα θα λατρέψουν τα παιδιά. Η συνταγή είναι εδώ αναλυτικά.

Βασιλόπιτα - Ένα κέικ που τρώγεται παντού και πάντα

Ένα αφράτο και απλό κέικ (φανταστείτε ότι χρειάζεται μόνο 3 αυγά), χωρίς πολλά υλικά άρα και χωρίς πολλές θερμίδες. Φτιάξτε το από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο και απολαύστε το με όλη την οικογένεια με ή χωρίς φλουρί. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες της συνταγής.

Όλες οι παραπάνω ιδέες και συνταγές δόθηκαν από τον φημισμένο σεφ Γιάννη Λουκάκο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε από πρώτο χέρι όλα του τα πιάτα στο εστιατόριό του «Ψωμί και Αλάτι» στο Χαλάνδρι. Περισσότερα στο yiannislucacos.gr.