Συμβουλές για να χτίσεις το ιδανικό σαλόνι με έπιπλα Pro-home

Προσωπικά λατρεύω το χώρο του σαλονιού. Είναι το κομμάτι του σπιτιού που πραγματικά ξεκουράζομαι και χαλαρώνω μετά από μια δύσκολη μέρα. Και θέλω αυτός ο χώρος περισσότερο ίσως από οποιανδήποτε άλλο να αναδεικνύει το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου.

Πως μπορείς αν χτίσεις το ιδανικό σαλόνι;

Ποια έπιπλα σαλονιού θα πρέπει να επιλέξεις ώστε το κυριότερο μέρος του σπιτιού σου να μετατραπεί στον προσωπικό ή οικογενειακό σου παράδεισο;

Οι συμβουλές που θα διαβάσεις παρακάτω θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε ένα χώρο στον οποίο λατρεύεις να ζεις.

Βήμα 1ο Λάβε υπόψη την λειτουργικότητα του χώρου

Όσο ευχάριστος και αν είναι ένας χώρος καταντάει να γίνει κουραστικός όταν λείπει από αυτόν η λειτουργικότητα. Έτσι το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς πριν βγεις στην αναζήτηση για έπιπλα σαλονιού δεν είναι άλλο από το χώρο που έχεις στη διάθεσή σου.

Πριν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αγορές θα πρέπει να δεις ποια έπιπλα σαλονιού σου είναι απαραίτητα και γιατί. Αν χρειάζεσαι για παράδειγμα αποθηκευτικό χώρο ένας καναπές με συρτάρι από κάτω μοιάζει καλή επιλογή. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσεις μια βιβλιοθήκη θα πρέπει ίσως να θυσιάσεις κάποιο διακοσμητικό στοιχείο.

Ποια έπιπλα σαλονιού είναι απαραίτητα; Ξεκινάς από εκεί και μετά βλέπεις για πιθανές προσθήκες.

Βήμα 2ο Ξεκαθάρισε το στυλ

Θέλεις κάτι κλασσικό ή μοντέρνο; Θέλεις να επιλέξεις γήινα χρώματα; Μήπως αυτό που αναζητάς είναι λιτό και φωτεινό με κάποια πιο έντονα στοιχεία να δίνουν στο χώρο το κάτι παραπάνω;

Δεν χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου όλες τις λεπτομέρειες. Είναι απαραίτητη όμως μια γενική εικόνα ως βάση για να ξεκινήσεις.

Βήμα 3ο Το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία

Τα βαριά έπιπλα μπουκώνουν τους μικρούς χώρους εκτός από την περίπτωση που χρησιμοποιείς ένα κεντρικό κομμάτι που συνδυάζεται με σχετική λιτότητα σε αυτά που το συνοδεύουν. Από την άλλη ένας μεγάλος χώρος δείχνει άδειος εκτός και αν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που τον γεμίζουν και τραβάνε το μάτι. Η ισορροπία στα σχέδια και στην σχέση ή αντίθεση ανάμεσα στα χρώματα είναι το στοιχείο που μπορεί να απογειώσει το χώρο σου.

Η εταιρεία  Pro-Home Προσκυνητόπουλος πρωτοστατεί εδώ και χρόνια στον τομέα έπιπλα Θεσσαλονίκη προσφέροντας λειτουργικές λύσεις υψηλής αισθητικής αξίας.

Μπορείς να πάρεις πολλές ιδέες για το ιδανικό σαλόνι με μια επίσκεψη στο site ή να επισκεφτείς ένα από τα καταστήματά στη Θεσσαλονίκη ή την Καλαμαριά για να δεις από κοντά τα έπιπλα και να μιλήσεις με τους εξειδικευμένους συνεργάτες.