Εντυποδιανομή: Ο αποδοτικός τρόπος να προσεγγίσεις νέους πελάτες

Η εντυποδιανομή αποτελεί μία ενέργεια άμεσου marketing με στόχο την πώληση και πραγματοποιείτε εδώ και περίπου 50 χρόνια στις 5 ηπείρους. Είναι μία ενέργεια που έχει δοκιμαστεί και έχουν μετρηθεί τα αποτελέσματά της, τα οποία με τη σειρά τους αναδεικνύουν την αποδοτικότητά της αλλά και την ικανότητά της να φέρνει άμεση αύξηση των εσόδων της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα που έχει διεξαχθεί από το Direct Marketing Association και έχει διεθνή ισχύ, ανέδειξε τα εξής:

  • 79% των καταναλωτών κρατά, δίνει ή ρίχνει μία ματιά στο φυλλάδιο
  • 38% των καταναλωτών κρατάει το φυλλάδιο για μερικές μέρες
  • 48% των καταναλωτών έχουν επισκεφτεί ένα κατάστημα, τηλεφώνησαν για ερωτήσεις ή αγόρασαν το προϊόν μετά τη λήψη του εντύπου
  • 71% των καταναλωτών βρίσκει ενδιαφέροντα τα φυλλάδια με νέα προϊόντα

Για να έχει όμως η εντυποδιανομή σου τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, θα χρειαστεί να γνωρίζεις καλά τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού. Αυτό θα σε βοηθήσει να σχεδιάσεις κατάλληλα το φυλλάδιό σου, στο οποίο θα πρέπει να απεικονίσεις τα στοιχεία εκείνα που σε διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία εκείνα που ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες του καταναλωτή και θα τον παρακινήσουν να επιλέξει τη δική σου επιχείρηση έναντι κάποιας άλλης.

Μέσω της εντυποδιανομής καθίσταται δυνατό για κάθε επιχείρηση να δείξει το μήνυμά της και να παρουσιάσει τον εαυτό της σε ένα πολύ μεγάλο αλλά ταυτόχρονα στοχευμένο κοινό. Έτσι, με μόλις 10.000 φυλλάδια και χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, μπορείς να φέρεις 100 νέους πελάτες στην επιχείρησή σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, η εντυποδιανομή αποτελεί μία από τις πιο οικονομικές και αποτελεσματικές μεθόδους άμεσης πώλησης καθώς το έντυπό σου θα βρεθεί κατευθείαν στα χέρια των δυνητικών σου πελατών και θα σου φέρει τη βέλτιστη απόδοση πάντα σε σχέση με την επένδυσή σου.

Η εταιρεία Porta Plus με 20 χρόνια εμπειρίας στην διανομή φυλλαδίων μπορεί να βοηθήσει εσένα και την επιχείρησή σου να πετύχεις τους στόχους σου. Δες, εδώ, πως μπορεί να προσεγγίσει την δική σου περιοχή!