10 ήμερο χοιρινής τηγανιάς στο κρεοπωλείο BUTCHER SHOP

Το χοιρινό κρέας και τα οφέλη του

Το χοιρινό κρέας είναι πηγή βιταμινών Α και Β, περιέχει σίδηρο, φώσφορο και ασβέστιο. Τα συστατικά του αφομοιώνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό κατά 80%, προσφέρει υψηλό αίσθημα κορεσμού και έτσι χορταίνουμε πιο εύκολα. Έχει μικρά ποσοστά χοληστερίνης. Το περισσότερο λίπος βρίσκεται περιφερειακά του κρέατος όπου εύκολα αφαιρείται και προσφέρει μεγάλη ποικιλία γεύσεων.

Οι επιλογές μαγειρέματος άπειρες, γι’ αυτό και ο κρεοπώλης του BUTCHER SHOP Μιχάλης Τουτουντζίδης σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής χοιρινής τηγανιάς ΜΟΝΟ ΜΕ 4,50 ευρώ το κιλό!

Ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές στη πιο εύκολη ετοιμασία του!

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 ποτήρι νερό

Διαδικασία:

Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη από όλες τις μεριές και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας κάλα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι στο δυνατό καλά μέχρι να κάψει. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέσα στο τηγάνι χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι και κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος έτσι ώστε να πάρουν χρώμα απ όλες τις μεριές και ξανακλείνουμε το καπάκι. Σε ένα μπολ-ποτήρι στίβουμε ενα λεμόνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα όποια θέλετε και μισό ποτήρι νερό. Στα τελευταία 5 λεπτά που θα νιώσουμε πως το κρέας μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο φαγητό μας και το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και περιχύνουμε το κρέας μας έτσι ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

πηγή συνταγής: www.reader.gr

BUTCHER SHOP | ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ
Μ. Καρακωστή 15, Βέροια
Τηλ. 2331021811