3 tips για τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας

Το υπνοδωμάτιο είναι από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού μας· Είναι το μέρος από το οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας κάθε πρωί αλλά και το νυχτερινό μας καταφύγιο τα βράδια όταν θέλουμε να ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας έναν ήρεμο ύπνο. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο πρέπει να επιμελούμαστε τόσο τη διακόσμηση του υπνοδωματίου μας όσο και τον σωστό φωτισμό του ώστε να είναι όμορφος και λειτουργικός.

Παρακάτω μπορείτε να «κλέψετε» πρωτότυπες ιδέες για τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας. Δείτε ξεχωριστά φωτιστικά τα οποία σίγουρα θα αναβαθμίσουν συνολικά την αισθητική του χώρου σας.

  1. Κομψά πορτατίφ για το κομοδίνο σας

Τα πορτατίφ έχουν κυρίως διακοσμητικό ρόλο στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς. Μήπως όμως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε την άποψή μας; Εκτός από το ρομαντικό σκηνικό που δημιουργούν, είναι και απαραίτητα φωτιστικά για κάθε υπνοδωμάτιο, ακόμη και για τα παιδικά υπνοδωμάτια.

Είναι ιδανικά για τις βραδινές ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή ακόμη είναι χρήσιμα στην περίπτωση που ξυπνήσετε το βράδυ και θέλετε να έχετε δίπλα σας άμεσα κάποιο φως!

Στα καταστήματα που εμπορεύονται φωτιστικά, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από πορτατίφ για το κομοδίνο σας και να επιλέξετε ανάλογα με το στυλ της διακόσμησης του υπνοδωματίου σας. Θυμηθείτε μόνο να επιλέξετε κάποιο πορτατίφ που να ταιριάζει με το μέγεθος του κομοδίνου σας.

  1. Επιτοίχια φωτιστικά πάνω από το κεφαλάρι

Μπορεί να μας θυμίζουν έντονα τα δωμάτια πολυτελών ξενοδοχείων και να μην είναι από τις πρώτες μας επιλογές για το υπνοδωμάτιό μας, ωστόσο τα επιτοίχια φωτιστικά οροφής είναι ιδανική λύση για τα μικρά υπνοδωμάτια.

Εάν η κρεβατοκάμαρά σας είναι μικρή και δεν έχετε τον απαιτούμενο χώρο για να τοποθετήσετε κάποιο κομοδίνο με πορτατίφ, τότε γιατί να μην σκεφτείτε τη λύση που προσφέρουν τα επιτοίχια φωτιστικά; Είναι απολύτως λειτουργικά και μπορείτε να βρείτε κάποιο φωτιστικό με ρυθμιζόμενο βραχίονα ώστε να κατευθύνετε το φως όπου θέλετε εσείς!

  1. Φωτιστικά δαπέδου για ατμοσφαιρικό σκηνικό

Ένα από τα «κόλπα» που μπορείτε να δοκιμάσετε στο υπνοδωμάτιό σας είναι να παίξετε με διάφορα φωτιστικά όπως φωτιστικά δαπέδου, πορτατίφ και απλίκες. Δημιουργήστε όμορφες γωνιές με απαλό γλυκό φωτισμό και φτιάξτε εκείνη τη ζεστή, χαλαρή ατμόσφαιρα που θα σας ευχαριστεί. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό δαπέδου δίπλα από την πολυθρόνα του υπνοδωματίου σας, πρωτότυπα διακοσμητικά Led κεριά με μπαταρία που έχουν κίνηση στη φλόγα ή και φωτιστικά plexiglass με χαραγμένα σχέδια. Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές πρωτότυπες λύσεις για τον φωτισμό του υπνοδωματίου σας, αρκεί να έχετε το μεράκι και την όρεξη να αναζητήσετε τα ιδανικά φωτιστικά για τον χώρο σας!