Πως να φτιάξω το δικό μου site

Το να έχεις ένα site για την επιχείρησή σου μπορεί να φαίνεται προφανές. Και όμως υπάρχει ένα μεγάλο μέρος μικρών επιχειρήσεων που εξακολουθούν να μην έχουν ούτε έναν βασικό ιστότοπο. Για πολλούς πελάτες, η παρουσία σου στο διαδίκτυο αποτελεί την πρώτη (καλή) εντύπωση για την επιχείρησή σου. Επομένως είναι απαραίτητο να έχεις έναν ιστότοπο που να παρουσιάζει ποιός είσαι και τι κάνεις.

Για παράδειγμα είσαι μια επιχείρηση που ασχολείται με συστήματα συναγερμών. Η προσέλκυση των πελατών που ψάχνουν για συναγερμός σπιτιού, που προφανως το ψάχνουν για πρώτη φορά, θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη αν διαθέτεις ένα site, αφού σχεδόν όλοι μας πριν αποφασίσουμε σε κάποια αγορά μας, κάνουμε μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο.

Εάν σε πείσαμε και θές να απαντήσεις στο ερώτημα πως να φτιάξω το δικό μου site, αυτά τα τρία απλά εργαλεία μπορούν να σε βοηθήσουν να μεταφέρεις την επιχείρησή σου στο διαδίκτυο - όπου είναι οι πελάτες δηλαδή - ώστε να μπορείς να συνεχίσεις την επιχειρηματική σου δραστηριότητα.

1. Google

Η Google προσπαθεί να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να δημιουργήσουν μια ψηφιακή παρουσία. Γι’ αυτό δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο για τη δημιουργία ιστοσελίδων και διοργανώνει εκδηλώσεις σε διάφορες χώρες που παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση.

Εσείς οι επιχειρηματίες, που δεν γνωρίζετε το πώς να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση στο διαδίκτυο και δεν έχετε την δυνατότητα να προσλάβετε έναν ειδικό, η Google μπορεί να φιλοξενήσει τον ιστότοπό σας. Επίσης, θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε διακοπές λόγω προβλημάτων διακομιστή.

2. Σωστή Αναζήτηση

Όλη η προσπάθεια που έχεις κάνει για την δημιουργία του ιστότοπού σου δεν θα σημαίνει κάτι εάν οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό σου. Ένας σημαντικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει είναι να είστε φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης. Αυτή βέβαια είναι μια δουλειά που δεν μπορείτε να την κάνεις μόνος σου. Θα πρέπει να συμβουλευτείς ειδικούς που ασχολούνται με το αντικείμενο και μαζί να βρείτε λύσεις που σου ταιριάζουν.

3. Πάροχος Φιλοξενίας

Σε αυτήν εδώ την περίπτωση αναφερόμαστε σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή προβλέπουν ανάπτυξη. Η εύρεση ενός εξειδικευμένου παρόχου για την φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το νέο σας ξεκίνημα. Κάποιοι από τους web hosters προσφέρουν δημιουργία ιστοσελίδων, φιλοξενία και βασικές αναλύσεις. Όταν δημοσιεύετε τον ιστότοπο, θα έχετε το δικό σας domain name και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδικά για την επιχείρηση σας. Επίσης, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα στατιστικά στοιχεία των επισκεπτών και να κάνετε άλλες αλλαγές όποτε θέλετε.