Το αλφαβητάρι της…Πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του οργανισμού. Εκτός από την παροχή ενέργειας χρησιμοποιείται ως ένζυμο, έχοντας αποτέλεσμα αντιδράσεις όπως αυτή του μεταβολισμού, ή σχετικές με την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση.

Από πού μπορώ να πάρω την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης;

Φυσιολογικά μια προσεκτική διατροφή είναι σε θέση να προμηθεύσει το σώμα μας με πρωτεΐνη ικανή για να καλύψει τις ανάγκες του. Οι πρωτεΐνες χωρίζονται σε πλήρεις, αυτές δηλαδή που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και ελλείπεις. Οι πρώτες είναι κυρίως τροφές ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα αυγά και οι δεύτερες φυτικής, όπως τα φασόλια ή η σόγια.

Πότε θα πρέπει να πάρω συμπλήρωμα πρωτεΐνης;

Στις περιπτώσεις όπου η διατροφή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη, η λύση έρχεται με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης.

Αυτό όσο και αν με μια πρώτη ματιά φαίνεται παράλογο, μπορεί να συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις. Έτσι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα που αθλούνται, προκειμένου να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη σωματική ανάπτυξη και επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλεί η άσκηση.

Τα παραπάνω συμπληρώματα διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως πρωτεΐνη σε σκόνη ή μπάρες πρωτεΐνης, με την πρωτεΐνη σε σκόνη να αποτελεί το κύριο μέσο αναπλήρωσης της αναγκαίας ποσότητας πρωτεΐνης.

Η πρωτεΐνη όγκου

Πρόκειται για πρωτεΐνη σε σκόνη που περιλαμβάνει και υδατάνθρακες. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι ιδανικός για όσους δεν καλύπτουν από τη διατροφή τους τις θερμίδες που είναι απαραίτητες για την επίτευξη όγκου.

Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια πρωτεΐνη γράμμωσης και σε εναλλασσόμενα χρονικά διαστήματα που είναι γνωστά ως περίοδος όγκου και περίοδος γράμμωσης. Μπορείς να βρεις πρωτεΐνη όγκου σε μοναδικές προσφορές, μ’ ένα κλικ εδώ.

Οι πρωτεΐνες γράμμωσης

Καθαρή πρωτεΐνη σε σκόνη που καλύπτει την αναγκαία ποσότητα σε άλιπη πρωτεΐνη για ενίσχυση της αποδοτικότητας στην άσκηση, μυϊκή ανάπτυξη και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Οι μπάρες πρωτεΐνης

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ένας έξυπνος τρόπος να πάρουμε το σνακ που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας μετά την άσκηση μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Περιέχει πρωτεΐνη και υδατάνθρακες για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας και την επιδιόρθωση μέσα στο παράθυρο των 30 λεπτών που προτείνεται μετά την προπόνηση.